Rize'nin suyunu içmiş, havasını solumuş birisi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, İstanbul'da Belediye Başkanlığı yaparken ve Başbakanlık görevinde Rize'nin gönlünün başköşesinde yer edindiğini ifade etti.

Ataköy Sheraton Otel'de düzenlenen Rizespor gecesine Başbakan Erdoğan'ın yanısıra; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı,Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Eski Bakan Tuncay Mataracı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın,Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu,THY Genel Müdürü Temel Kotil, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, İTÜ Rektörü Muhammet Şahin,Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı,İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ, Kasımpaşaspor Başkanı Hilmi Öksüz,Mehmet Cengiz,Turgut Kıran,İhsan Kalkavan, Orhan Keçeli, Nihat Özdemir, Mehmet Kazancı, Şadan Kalkavan, Abdurrahim Albayrak,Tahir Kıran, Zeki Saruhan, Emrullah Turanlı, Bahattin Karali, Mahmut Ekşi,TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan,TFF Başkanvekili Servet Yardımcı,Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ak Parti İstanbul Milletvekili Kemal Yardımcı, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu,Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu, RTB Başkanı Mehmet Erdoğan,Sinan Özen,Davut Güloğlu, Faik Çetiner, Sinan Engin, Levent Tüzemen, Can Çobanoğlu, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır,Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu, Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal iş ve spor camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Bank Asya Ligi'nde mücadele etmenin Süper Lig'e nazaran daha zor olduğuna dikkat çeken Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, Süper Lig'de kazanan bir takımın 750 bin TL alırken, Bank Asya Ligi'nde kazanan takımın 50 bin TL aldığına dikkat çekti. Başkan Kalkavan, Süper Lig'i cennete, Bank Asya Ligi'ni ise cehenneme benzetti.

Başbakan Erdoğan da, Bank Asya Ligi'nde başarılı bir grafik çizen Çaykur Rizespor'a Süper Lig yolunda başarılar diledi.

Başbakan Erdoğan, 'Bütçe görüşmeleri nedeniyle Ankara'dan gecikmeli olarak bu davete gelebildim. Gecikmeden dolayı özrümü kabul edin. Şu anda averajla 2. sıradayız. Temelleri 1919 yılında atılan Rizespor'un yerinin Süper Lig olduğunu herkese göstermeliyiz.' dedi.

Sporun barış ve kardeşlik temeline dayandığını aktaran Erdoğan, 'Kardeşlik ruhuna ters düşülmemesi lazım. Rize'nin tribünlerinde holiganların yerine barış ve kardeşlik duyguları hâkim olmalı. Futbolda 3 netice var. Biri galibiyet, diğeri mağlubiyet, ötekisi ise beraberlik. Bunu bilerek hareket etmek lazım. Rize halkına hatta Türk insanına yakışan budur.' diye konuştu.

'RİZE HEP GÖNLÜMÜN BAŞKÖŞESİNDE YER ALMIŞTIR'

Rize'nin suyunu içmiş, havasını solumuş biri olarak sürekli mürebbiyelerden nasihat aldığını vurgulayan Erdoğan, 'Umarım bir araya gelişimiz Rizespor'un sıçramasına vesile olacaktır. İstanbul'u yönetirken Rize hep gönlümün başköşesinde yer almıştır.' ifadelerini kullandı.

Rize'nin eğitimde büyük değişim yaşadığını ve bu şehre birçok tesisin kazandırıldığını dile getiren Erdoğan, 'Rize'den, Trabzon'dan ve Karadeniz'den dünya çapında sporcu çıkmamasına çok şaşırıyorum. Denizin çocukları olan bu şehirlerinden önemli başarılara imza atmış sporcuların yetişmesi gerekiyor. Rize'ye 15 bin 800 bilgisayar gönderildi. Bizim Fatih projemiz var. Artık kara tahta devri bitiyor. Akıllı tahtalar geliyor. Rize'deki yurt kapasitesi biz göreve başlayınca bin 124 yataklı iken, şimdi 2 bin 470 kişilik kapasiteye çıktı. 650 yataklı yurdun inşaatı da şu anda sürüyor.' şeklinde konuştu.

Göreve başladıkları ilk yıllarda temeli atılmış; ancak tamamlanmayı bekleyen atıl durumda birçok eserin olduğunu aktaran Erdoğan, 'Biz bir yapının temelini attığımız zaman bitiş tarihlerini de yazıyoruz. Rize'ye bu zamana kadar 200 milyon TL'lik yatırım yaptık. Şu anda 2023'te Türkiye'yi nereye yükselteceğiz? Onu düşünüyoruz. Türkiye'yi cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokmaya çalışıyoruz. İktidara geldiğimiz ilk yıllarda kişi başına düşen milli gelir 3 bin dolarken, şimdi 10 bin Dolar seviyesinde. Hedefimiz ise 2023 yılında 25 bin dolara çıkmak. Bunun olmaması için hiçbir neden yok. Yeter ki Türkiye'nin önünü kesmeyin. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.

'RİZE'YE YAPILAN YATIRIMLAR RİZESPOR'UN BAŞARISIYLA TAÇLANACAK'

Rize'ye yapılan yatırımların Rizespor'un başarısıyla taçlandırılacağını kaydeden Erdoğan, 'Rize'nin Süper Lig'e çıkması durumunda Rize'nin tanıtımına büyük katkısı olacaktır. Rizespor'dan iyi haber almak istiyorum. Kalbim Rizespor'un yanında.' dedi.

Rizespor Başkanı Metin Kalkavan'ı telefonla aramasına rağmen Kalkavan'a genelde ulaşamadığını esprili bir dille anlatan Erdoğan, Kalkavan'a yardımcıları vasıtasıyla ulaştığını dile getirdi.

Konuşmanın sonunda Başbakan Erdoğan, Rizespor'a hizmetleri dokunan Rizespor kurucu başkanlarından Muharrem Kürkçu'ye bir plaket hediye ederken, Erdoğan'a Rizesporlu futbolcuların imzalamış olduğu Rizespor forması hediye edildi. Ardından Rizesporlu futbolcular ve kulüp yöneticileri Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ayrıca gecede zihinsel ve bedensel engelli Özge Kağan isimli genç kıza da akülü sandalye hediye edildi. 

 



Editör: HABER MERKEZİ