Bu sezon başı ders aldık sözleri altında taraftarı bir kez daha büyük beklentiler içine sokan Çaykur Rizespor gelinen noktada küme düşme adayları içinde en büyük halka olduğunu camiaya bir kez daha gösterdi!
Evinde ligde direk rakibin olan komşun Erzurumspor ile karşı karşıya geliyorsun. Bu tip maçlar 6 puan değerinde en kötü ihtimal yenemiyorsan yenilmeyeceksin, sen onu da başaramadın ve Mesut Bakkal’ın devre arası transferler altında yeniden inşa ettiği takıma net bir skor ile mağlup oldun.
Dün akşam Sumudica önderliğinde Rizespor’un oynadığı futbol “utandıran” futbola girer. Bu futbolu lacivert montu ile şeref tribününde izleyen sayın Bakan Osman Aşkın Bak acaba 10 km yukarda Güneysu’da baba evinde maçı televizyondan izleyen sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl savunacak?..
Ben size söyleyeyim..

Efendim, aslında maça çok iyi hazırdık ama maç saatinde Poyraz’dan esen kuvvetli rüzgar bizim oyuncuların top kontrolünde sıkıntı yaşattı ve rüzgar nedeniyle kontrataktan iki basit gol yedik..
Efendim, bu mağlubiyet bir iş kazası olarak görün, bizim takım sportif direktörümüz Yılmaz Bal önderliğinde sezon başı ve devre arası transferlerinde çok kaliteli oyuncuları kadrosuna kattı, bu transferlerin hepsi genç oyuncu ve ileride 2 – 3 katına satıp, kulüp maddi anlamda çok önemli gelir sağlayacak.

Efendim en önemli etkenlerden biride yeni hocamız Sumudica tam olarak takımı tanıyamadı. Rumen teknik adamın getirdiği iki oyuncu da aslında çok kaliteli oyuncular kendi liglerinde sudan ucuza oynarken biz onların hakkını yemeyerek 4 – 5 katı parayla transfer ettik ama Rize’ye alışamadılar.

Efendim size söz veriyorum haftaya eski hocamız Hikmet Karaman’ın çalıştırdığı aynı zamanda sizin yeğeniniz İzzet beyin sportif direktörlük görevini yapan MKE Ankaragücü takımını Başkentte mağlup ederek bu yenilgiyi telafi edeceğiz. Tabi o maçta cezalı ve sakat oyuncularımız da dönecek.

Muhtemelen bunlar söylenmemiştir ama gerçek olan şu ki memleketinin takımı Rizespor’a her sezon yaşatılan bu durum karşısında sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bu takıma söz sahibi olanlara ve bu taraftarı yıllardır kandıranlara okkalı bir ”fırça” atmıştır diye düşünüyorum ben.

Dün akşam Rizesporlu oyuncular sahada “ruhsuzlar ordusu” niteliğinde bir maç çıkardılar. Takımın oynadığı futbol tam bir düş kırıklığı. Aslında sen bu maçı geçen hafta Alanyaspor maç yazımda da yazdım o maçta kaybettin. Boldrin efendi gereksiz itirazdan cezalı konuma düştü ve sana en çok lazım olan kritik maçta takım arkadaşlarını yalnız bıraktı. Takımda üst düzey bir bölünme var. Hocayı takmayan grup, Yılmaz a yakın olan grup, yabancılar, gurbetçiler.. Fernando efendi yedek kaldım diye oyuna girmesi ile atılması bir oldu.

Sezon başından beri yazıyorum, televizyon ekranlarından söylüyorum. Yılmaz Bal’ın yapmış olduğu transferler bu takıma oynayacak düzeyde futbolcular değil ve futbol terimi altında en ağır eleştirileri yapıyoruz. Başkan Hasan Kartal’a canlı yayında soruyoruz Başkan, her seferinde olduğu gibi yere göğe sığdıramıyor Bal’ı. Gelinen noktada yetenek fukarası olan bu oyuncuların banka hesapları ise oldukça kabarık. Bu paralar altında yapılan transferlerle uzaya çıkamasak ta ay a çıkacak takımı çok rahat kurardık. Burada ara kablolar gerçekten işini iyi yaptılar. Sumudica döneminde alınan oyuncuların ara kabloları da gerçekten profesyoneller ve onlarda çok iyi iş çıkardı, tebrikler. Norveçli santrafor ve Hırvat orta saha Dokovic bırakın Rizespor’u iki alt lig Pazarspor’da bile oynayamaz. Sumudica birkaç hafta sonra bırakır, bu takıma bir şey veremez, bu işler taraftara şirin görünmekle olmaz. Devre arası transfer politikasına bir bakarmısınız? Aynı tip santraforun var sen Skoda’nın kopyasını almışsın ve bence çöp. Oysa ki bize kanat forvet lazım ve elinde Kemal Rüzgar gibi milli genç yetenek var onu sen iki alt lige bedava göndermişsin. Orta saha 8 numara diye bas bas bağırıyor sen indiregandi transfere imza atmışsın. Sezon başı Antep’te 10 gün kalan ve beğenilmeyen isim devre arası Rizespor’ itiklenmiş ve bence de bu oyuncu ilk gün yazdığım gibi “manken” olur, başka da bir şey olmaz. Şark görevi için İstanbul’dan Rize’ye tayini çıkan Eric Sabo ailesine ev bakmaktan yoruldu ki idmanlara bile çıkamıyor.

Rizespor’a bu sezon yapılan transferlerin yüzde 90’ı tam bir enkaz transferidir. Bu enkaz Yılmaz Bal’ın enkazıdır. Bu enkazı temizleyeyim diyen sayın Bakan Bak, başka bir enkaza yol açtı oda Sumudica. Rumen hocaya sezon başı takım verin ama devre arası olmaz diye yazdım. Yakında mazeretleri bir bir sıralar ve ülkesine döner. Siz şimdiden yeni teknik adam arayışlarına başlayın. Aslında hiç başlamayın. Hakkı yenilen çıktığı 2 kritik maçtan alnının akkı ile 4 puan alan Ersin Aka hocayı bir arayın zahmet olmaz ise. Bu takımın enkaz kadrosu altında Ersin hocanın oynattığı futbolu oynar. Başka da oynamaz. Bakınız Ersun Yanal Antalyaspor ile bize yenildi, Hatay’dan evinde fark yedi ve sonra ne oldu. Nasıl bir futbol anlayışına büründü. Sende aynısını yapacaksın ve sezonu kurtaracaksın. Bu takım tekrar altını kalın harflerle yazayım Ersin Aka nın o iki haftada ve 4 puan çıkardığımız maçlarda oynadığı futbolu oynar. Kapanacaksın, iyi savunma yapacaksın, bulduğunu atacaksın. Tabi burada Ersin hocanın futbolcularla olduğu abi kardeş diyaloğu da çok önemli idi. Bu diyalog Rumen teknik adamın gelmesi ile Latin Amerika pembe dizilerinde olduğu gibi “yalan rüzgârına” döndü. Kısaca bağlar erkenden koptu.

İki hafta içinde ligde direk rakiplerimizden olan MKE Ankaragücü ve Sivasspor maçları var. Bu iki maç “ya tamam ya devam maçları” kategorisine girdi. Bu karanlık tablo altında alınacak kötü sonuçlar bir hafta sonra Kayserispor deplasman maçına yansır, zaten o maçtan sonra da ligde “bay” konumda yer alıyorsun. Dolayısıyla senin önünde duran maçlar senin ölüm kalım maçların arasında yer alıyor. Transfer ettiği oyuncularla takımı enkaza çeviren Yılmaz Bal mı sahip çıkacaksınız? Yoksa yol yakınken radikal bir karar alarak Rizespor’u düzlüğe mi çıkaracaksınız? Karar sizin beyler. Harita mühendisi sayın Başkan Hasan Kartal’a haritayı çıkardım. Bu takımın oyuncuları Ersin hocayı istiyor. Ha..Ersin hoca benim babamın oğlu değil ama yıllar boyu çok babalık ettiğin Yılmaz Bal’dan da iyi bir manevi evlat çıkmadı be Hasan Başkan. Bu takımı enkaz transferlerle bu duruma düşüren Yılmaz’ı kenara çek.

Hasan Kartal Başkanım sön cümlem.

Ya Yılmaz Bal Ya da Rizespor. Tercih sizin. Bu takımın kurtuluşu Ersin Aka hocanın oynattığı oyunla olur. O doktor da zaten belli, 14 sakat, hasta oyuncu altında Gaziantep’i 3 – 0 son şampiyon Başakşehir’le 1 – 1 berabere kalan ve 4 puan toplarken, rakip takımlara net bir pozisyon vermeyen bir doktor ligde geriye kalan maçlarda çok daha sağlıklı skorlar alır diye düşünüyorum. Reçete budur başkan..


 

Editör: HABER MERKEZİ