Ç.Rizespor dış transferde Kayserispor`dan yollarını ayıran gurbetçi futbolcu Engin Bekdemir`i kadrosuna kattı. Belçika doğumlu sol kanat oyuncusu, aslen Giresunlu.. Yeşil-mavili takım 92 doğumlu oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüpten yapılan resmi açıklamada; 

 

7 kez 21 Yaş Altı Türk Milli Takımı olmak üzere, genç milli takımlarda toplam 69 kez forma giyen, geçtiğimiz sezon Kayserispor’da oynayan 7 Şubat 1992 doğumlu sol kanat oyuncusu ENGİN BEKDEMİR ile 3 sezonluk sözleşme imzalanmıştır.

 

Oyuncumuza, 'Camiamıza Hoş Geldin' diyerek başarılar diliyoruz. Denildi..

 

Engin Bekdemir Kimdir?

 

Aynı zamanda Belçika vatandaşı olan Türk futbolcu. Kayserispor forması giymektedir.

 

Hayatı

 

Giresun`dan göçen bir ailenin Belçika doğumlu çocuğu olan Engin, ailesiyle Belçika`da yaşamasına rağmen futbolundaki ilk çıkışı Hollanda kulübü PSV Eindhoven`da yaptı. Dört erkek kardeşin en küçüğü olan Engin Bekdemir`in babası Belçika`da madencilik yapmış olan bir emeklidir.

 

Kulüp kariyeri

 

Futbola 5 yaşında doğduğu yerin amatör takımı olan 8 yaşındayken Beringen takımı ile Eindhoven`daki bir turnuvada beğenilerek PSV Eindhoven`a transfer oldu. 2008 yılı başında 3 senelik profesyonelliğe geçiş sözleşmesi imzaladı ve A1 takımına yükseldi. Burada eski ünlü futbolculardan Phillip Cocu ve Ernest Faber ile çalıştı. 2009 yılında PSV Eindhoven`ın A takımına yükselecekken Porto`dan teklif alan Engin, Porto`yu tercih etti. FC Porto`nun yetenek avcısı başkanı Jorge Nuno Pinto da Costa`nın Fatih Sonkaya`dan sonra transfer ettiği ikinci Türk futbolcu olan Engin Bekdemir, kulüple 3 yıllık antlaşma imzaladı.

 

 

 

FC Porto U-19 takımında oynayan futbolcu, 2009-10 sezonu U-19 takımı forması giydi. Rezerv Lig`de de maçlara çıktı. 2009-10 sezonu sonunda ve 2010-11 sezonunda teknik direktör André Villas-Boas tarafından zaman zaman A takım ile idmanlara dahil edildi. A takımda şans bulamayan futbolcu, 2011-12 sezonu için Türk ekibi Kayserispor ile 4 yıllığına anlaştı.

 

Millî takım kariyeri

 

15 Yaş Altı Milli Takımı ile 2007 yılında ilk maçına çıkan Engin, Türkiye Genç Millî Futbol Takımı`nda birçok yaş seviyesinde forma giydi. 2009 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası`nda çeyrek final oynayan takımın bir parçası olarak turnuva boyunca 2 gol kaydetmiştir.

 

 14 Kasım Pazartesi 2011 tarihlerinde Belarus ile Antalya`da oynanacak özel karşılaşmalarda ilk kez Türkiye A-2 Millî Takımı aday kadrosuna davet edilmiştir. Bu karşılaşmanın 45. dakika`da Veysel Sarı`un yerine oyuna girerek ilk kez A2 millî takım için forma giydi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ