Çayelispor - Kalkanderespor maçında yaşanan üzücü olayların ardından Rize kamuoyu, Rize’de ki amatör futbolun yokluk içerisinde ve sahipsiz olduğu kanısına vardı. Uzun yıllardır toprak sahalarda mücadele edip yokluk içerisinde başarı elde etmeye çalışan amatör futbol takımları kaderlerine terk edilmişliğin faturasını ödemeye devam ediyor. Son yıllarda ilçelere yapılan semt sahaları, amatör futbolun ne denli çok tesise ihtiyacı olduğunu ispatlarken Rize merkezde taraftarların oturabileceği tribün olmaması büyük bir eksiklik olarak değerlendiriliyor. Rize futbolu için büyük anlam taşıyan yükselme gurubu maçlarını izlemek isteyen binlerce futbolseveri ilkel şartlar da ki tribünlere layık görenler Rize Amatör Futboluna hizmet verecek bir stadyum oluşturamadılar. Ekrem Orhon sahasını yıllarca toprak zemin olarak amatör futbola sunan yerel yöneticiler 2-3 bin kişinin rahatlıkla oturabileceği bir tribün inşa etmeyi bile başaramadılar.

Futbolu çok seven Rizeliler görsel açıdan önemli olduğunu düşündükleri maçları, hengame içinde izlemek zorunda kalıyorlar. Son olarak Çayeli – Kalkandere maçını izlemek için ilkel tribünlere akın eden binlerce Rizeli zor şartlarda maç izlemeye çalıştılar. Rize’nin efsane belediye başkanı Ekrem Orhon’Un adına yakışmayan sahanın küçücük tribünlerine sığmayan Rizeli futbolseverler yanda ki inşaatlara akın edip maç izlemeye çalıştılar.

Rize merkez Ekrem Orhon sahasında ki tribünlerin yenilenmesi ve 2-3 bin kişinin oturup maç izleyebileceği hale gelmesi için çok büyük paralara ihtiyaç yok. Sadece planlayıp gerçekleştirmeye karar vermek gerek. Bir başka sözümüz de Rize Futbolunun yönetenlere. Rize Amatör Küme yükselme gurubu maçlarını Rize Atatürk Stadyumunda oynatmayı başaramayanlar yaşanan üzücü olayların ortaya çıkmasından umarız ders çıkartırlar. Ama hala olanak var. Zira kalan maçların daha sağlıklı imkanlarda oynatılabilmesi için Rize Atatürk Stadyumu ve Güneysu sahasında oynatılması mümkün. Bu sayede hem daha keyifli maçlar izlenir hem de taraftarlar arasında gerginlik önlenmiş olur. Üstelik Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından dün akşam yapılan yazılı açıklamada: fiziki yeterliliği bulunmayan ve güvenlik zafiyeti olan saha olarak adlandırıldı. Ekrem Orhon Sahasının final niteliğinde ki diğer maçları kaldırması mümkün değildir. Diliyoruz ki Rize’yi ve Rize Amatör Futbolunu yönetenler geçte olsa doğru bir karara imza atıp kalan maçları Rize Atatürk Stadyumunda oynatırlar.

Editör: HABER MERKEZİ