Dilek ASLAN

Yıllardır Rize deki Amatör futbol takımlarına hizmet veren ve önceki yıl sentetik çim yüzeyli hale getirilen Ekrem Orhon futbol sahasının ışıklandırma sisteminin kurulacağı bildirildi.


Ülke genelinde en yüksek kapasite ile çalıştırılan futbol sahaları arasında yer alan Ekrem Orhon Futbol sahasının ışıklandırma sistemi kuruluş çalışmalarına başlandı. Kasım ayı içerisinde ışıklandırma sistem kuruluşunun tamamlanabileceğini belirten Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz şehir merkezinde futbol sahası sıkıntısının giderilmesi için çok yönlü çalışma başlattıklarını bildirdi. Ekrem Orhon futbol sahasının ışıklandırılmasının mevcut sorunun çözümü için önemli katkı sağladığına inandıklarını vurgulayan Yılmaz “İl Merkezinde özellikle Amatör futbol takımlarına hizmet verebilecek bir tek sahamız bulunuyor. Sahamızda sadece gündüzleri antrenman yapılabilmekte, maç oynanabilmekte. Bu sahamızın ışıklandırılmasıyla takımlar gece antrenman yapabilecekler. Öncelikle sahanın çamur deryasından kurtulması için sentetik yüzeyli hale getirilmesini sağladık. Mevcut haliyle sadece gündüzleri kullanılabilen Ekrem Orhon Futbol sahası ışıklandırma sisteminin kurulması ardından gece geç saatlere kadar hizmet verebilecek. Bu var olan sorunu büyük ölçüde azaltacak diye düşünüyoruz. Ancak sorunun ortadan kalkması için yeni sahaların yapılması gerektiğinin bilincindeyiz. Bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
Bu arada Ekrem Orhon futbol sahasında yılda ortalama 570-650 resmi müsabakanın oynandığı ve bu sayının rekor düzeyde olduğu öğrenildi.



Editör: HABER MERKEZİ