Fatih Sultan KAR 

Peş peşe aldığı şampiyonluklarla Türk futbol tarihine damgasını vuran Karadeniz fırtınası Trabzonspor’un yıldızları Cemil, Mehmet Cemil, Hüseyin, Necati, Atakan,  Bekir, Turgay ve Fenerbahçeli Cemil Turan’ın Rizespor forması giydiğini biliyor muydunuz? Evet, Trabzonspor’un efsane futbolcuları hiçbir mukavele imzalamadan, koşul koymadan Rizespor forması giymişlerdi. Çünkü Rizespor ve Trabzonspor Kardeşliğinin göstergesi olan bu tablo Rizespor Kaptanı Sasu Cengizin Jübilesinde özel bir maç için gerçeklemişti.

1976–77 futbol sezonunda 2. Türkiye Ligi Beyaz Grup’ta şampiyonluk için mücadele eden Yeşil Altın çay diyarının gözbebeği Rizespor, Rize’nin orta sahada ofans-defans gelgitlerinde kilit rol üstlenen Cengiz, 13 yıllık futbol yaşamının son dört yılını da Yeşil-Mavili forma altında geçirmişti. Kaptan Cengiz; Fenerbahçeli Cemil Turan, Galatasaraylı Bülent, Trabzonsporlu çok sayıda yıldız futbolcunun da Rize’ye gelip renklendirdiği parlak jübile ile futbola veda ederken, Rizespor Türkiye çapında ünlenmiş bir centilmen yıldızını kaybediyordu.

Kaptan Cengiz Sarıoğlu’nun jübilesinde Trabzonsporlu futbolcular ve Fenerbahçeli Cemil Turan Rizespor forması giymişti. Ayaktakiler :  Cemil (TS), Mehmet Cemil (TS), Hüseyin (TS), Engin ( Rizespor ), Necati (TS), ……, Oturanlar : Atakan (TS), Cemil Turan ( FB ), Bekir (TS), Bülent (TS) ve Turgay (TS)

Editör: HABER MERKEZİ