Futbol tarihi 1863’e dayanıyor. Özellikle ülkemizde bu oyunun mükemmel bir takip oranı var. Çaykur Rizespor kulübü de 68 yıldır da bu işin içinde. Artık bu oyunda bir şeyleri çözmemiz gerekiyor. Nedir bunlar fizik kapasite, teknik kapasite, taktik kapasite. Tabi bu etkenleri şehire ve şehrin insanlarına göre düzenlemek belirlemek gerekir. Çaykur Rizespor’da bunu tam olarak çözümlemedi diyebiliriz. Yani şu soruyu sormamız gerekiyor; biz ne istiyoruz ?

Süper lig takımlarının pek çoğunun analizini yaptım. Bana göre Çaykur Rizespor genel itibariyle bu takımların ötesinde. Remy transferi başlı başına bir olaydır. Kulüp tarihinin en sansasyonel transferidir. Böyle bir oyuncunun heyecan getiremeyeceği dünyada sayılı takım vardır. Hal böyle olunca Çaykur Rizespor bir çok takımın önüne geçmiş durumda. Ama camia olarak bir şeyin kararını vermeliyiz. Büyük düşünmeliyiz. Bir artık ulusal bir takım mı olacağız ? Yoksa dünya sahnesine çıkacak bir takım mı olacağız ?

Yazının başında söyledim. Fizik kapasite teknik kapasite ve taktik kapasite... Şu an Çaykur Rizespor’da eksik olarak gördüğüm taktik kapasite... Takım bir şekilde hücum oynamak, gol atmak istiyor ama bunu varyasyona çeviremiyor. Tomas hoca Türkiye arenasında artık bir level atlamak zorunda. Çünkü bugün oyuncuları teker teker ele aldığımız zaman pek çok oyuncu Türkiye’de herkesin isteyebileceği nitelikte oyuncu...

Ligde 3. Haftayı geride bıraktık. Oyun olarak Çaykur Rizespor giderek vites arttırıyor. Bana göre Alanyaspor maçının 2. yarısında ki oyunu ligin geri kalanına yansıtılırsa bambaşka bir tablo sergilenecektir. Çünkü bu takım bir rayına oturursa galibiyetler peşi sıra gelecektir. Ama dediğim konsantrasyon sağlanmalı. 

Ligin en hazır ve en düzenli futbolunu Alanyaspor oynuyor böyle bir takıma karşı son dakika galibiyeti kaçırıyorsan ve istatistikler de seni destekliyorsa ileriye dönük ister istemez pozitif bakıyorsun. Ama bazı şeylerin rayına oturması gerekiyor; sağ bek oyuncularının performansı gibi, topun 2. bölgeden 3. bölgeye taşınması gibi...

Önümüzde Erzurumspor maçı var. Novikovas gibi harika bir oyuncu transfer ettiler. Emrah Başsan ile onu eğer durdurulabilirse ben deplasmandan ilk 3 puanın alınacağını düşünüyorum.

Onur HANEDAR