Sezon başında şampiyonluk parolası ile Rizespor teknik direktörlüğüne getirilen Metin Diyadin yaptığı uygulamalarla kulüpte ve takım üzerinde etkili olurken… Takım içinde huzursuzluk yaratan bazı oyuncuların takımdan uzaklaştırılması gerektiğini vurgulamış, sezon arasında ise bu uygulamayı beklerken bir anda görevi bırakması istendi.

Peki, neler oldu… Diyadin dik duran. Asla taviz vermeyen, işine kimseyi karıştırmayan, kulüp içinde futbolcular üzerinde otoriterini sağlayan ve verdiği sözün arkasında duran bir teknik adam, kendisini yıllardır tanırım, Bu takım şampiyon olacak dediyse yapar.. Ama işine de kimseyi karıştırmaz. Peki, neden gönderildi?

Kulüp içinde bazı futbolcular paralarını alamadığı için isyan çeker duruma geldiler. Teknik direktör Metin Diyadin idmanda ter atan ancak sahada olmak istemeyen futbolcuları kesti. Takım içinde ikililik yaratan futbolcuları kadro dışı bıraktı. İşine karışmak isteyen Teknik Menajer Murat Kuş u işine karıştırmadı. Haftada birkaç gün Çavuşoğlu otel de kafayı çeken ve 18 milyar maaş alan Murat Kuş u işine karıştırmadı. Ne oldu peki, Kuş durumu sürekli kendisini Rizespor a gönderen Kıran ailesine bildirdi. Devre arası geldiğinde Kuş ağalarına Metin Hoca yi şikâyet etti.

Metin Diyadin in takımdan göndereceği 4–5 oyuncu vardı. Bunların yerine 3 oyuncu alacak ve kulübün kasasına ise yaklaşık 1,5 trilyon para girecekti. Yine Murat Kuş u işine karıştırmayıp yoluna devam edecekti.  
 
Diyadin takımdan ayrıldı, yeniden takımın başına çağrılmadan önce bu önerilerini Şadan Kalkavan ve icra kurulu başkanı Ulvi Suvarıoğlu konuştu, bu teklif kabul edildi. Antalya ya gitmek üzere ayrıldılar. Hava alanına gelindiğinde iş değişti. Kürşat in affı istendi. Diyadin bu konunun konuşulduğunu geri dönüşü olmadığını söyledi. Ancak Şadan Kalkavan ve Ulvi Suvarıoğlu genel af istemeye ısrar edince Diyadin hava alanından geri döndü.

Emre Velezoğlu'nun düğününde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a Suat Kaya boş ta maaşa çalışır dendi. Başbakan'da Şadan Kalkavan’ı arayarak Suat Kaya’nın takımın başına gelmesini istedi. 

Lige iyi başlayacağız, hedefimiz belli, kaliteli oyuncular var bu takım şampiyon olur, 5 haftada zirvedeyiz beyanları verildi, Teknik Direktör Suat Kaya tarafından, ilk hafta Kürşat gönderildi. İkinci hafta 4 oyuncu daha,, bunları zaten biz biliyorduk , Metin Diyadin biliyordu. Eeee ne değişti. Değişen tek şey oldu, Metin Diyadin ve Rizespor taraftarının hayalleri. 

Peki şimdi kim sorumlu... Başbakan mı?, Şadan Kalkavan mi?, Kadir Çakır mı? Suat Kaya mı? kim biri çıksın ben sorumluyum desin. Stat ta 1000 koltuk kırıldı. Taraftar sahayı birbirine kattı. Bunun altına yatan nedenler işte yukarıda belirttiğim tutarsız bir çizgiden gidilmesidir. Bu çizgi Rizespor'a bir yıl belki daha da çok yıllar kaybettirecek. Bu sezon bence Rizespor sadece hayalinde şampiyonluğu yaşar.