Bıyık, “eski Başbakanımız Mesut Yılmaz’ı arayarak CHP’de siyaset yapmak için onay aldım. Bu durumu eleştirenler oluyor. Ben dinimi değiştirmedim, partimi değiştirdim” dedi.

Bıyık, CHP Rize Milletvekili Adayları Başar Cumbur ve Nesrin Sarı ile birlikte Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde yaptığı basın toplantısında adaylık sürecini değerlendirdi.

Uzun yıllar ANAP’ta siyasi hayatını sürdürdüğünü hatırlatan Bıyık, “Yıllardır siyasetin içerisindeyim.12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi CHP’den Rize milletvekili adayı olmam konusunda teklif geldi. ‘Rize’nin size ihtiyacı var CHP’de siyaset yapar mısınız?’ dediler biz de kabul ettik. Dürüstlüğünü ve kişiliğini hayatım boyunca örnek aldığım eski başbakanımız Mesut Yılmaz’a CHP’de siyaset yapmak istediğim konusunda bilgi verdim, fikrini öğrenmek istedim. Konuşmamızda bana; ‘Her zaman senin yanında olurum’ dedi. Hatta yakın çevresine Rize’den beni desteklemeleri konusunda talimatlar verdiğini de biliyorum.” dedi.

CHP’nin iktidar olmasıyla beraber yoksulluğun önüne geçeceklerini savunan Bıyık,diye konuştu: “Ziyaretlerimizde insanların gözünde CHP’nin iktidar olmasını istediklerini gördük. Vatandaşlarımızın birçok sorununu dinledik. Herkes işsizlikten, çay parasının ödenmemesinden ve birçok konudan şikayet ediyor. CHP iktidarında biz yoksulu yönetmeyeceğiz. Yoksulluğun önüne geçmek için çareler arayacağız.”

AK Parti’nin 2023 vizyonunda yapmayı planladığı projelerin kendilerini ilgilendirmediğini söyleyen Bıyık, şöyle dedi:
“Rize’de 675 Sivil toplum kuruluşu var. Bu kuruluşların yarısından çoğu AK Parti’nin yan kuruluşu gibi olmuş. Siyasiler artık Stk’lardan elini çekmeli. Başbakan Erdoğan, Rize’de bir mitinginde ‘Allahın verdiği nimete kota verilmez.’ demişti. O zaman mutlu olmuştuk. Ama Rizelinin hakkı 9 yılda çok yenilmiştir. 9 yıl önce insanlar memur maaşıyla 30 çeyrek altın alıyordu, bu gün memur maaşıyla 13 çeyrek altın alabiliyoruz. AK Parti’nin 2023’deki tüp geçitleri, projeleri bizi ilgilendirmiyor.
Benim sıkıntım Ovit tünelinin yapılmamasıdır. Ovit dağında 3 tane kar tüneli yapamıyorsunuz. CHP iktidar olursa söz veriyorum; ÇAYKUR özelleşmeyecek. Üreticiyi destekleyeceğiz. Kaçak çay problemini ortadan kaldıracağız. Ovit meselesini çözeceğiz, Ovit’i 12 ay ulaşıma açık hale getireceğiz.”


SPEKÜLASYONLARA ALDIRMIYORUM


Bıyık, yıllarca ANAP’ta siyaset etmesinin ardından CHP çatısı altında siyasete devam etmesini yadırgayanları saygıyla karşıladığını ifade ederek, “Ben dinimi değiştirmedim Partimi değiştirdim. Bu sabah kalktım annemin duası ile evden çıktım. Hayatımda iki partiye üye oldum biri Anavatan Partisi, diğeri de CHP’dir. AK Parti’de aday adayı oldum. Ancak kendi isteğimle üye olmadım. Belki partide adaylığım nedeniyle üye yapmış olabilirler. Bu spekülasyonların ortadan kalkmasını istiyorum. Hakkımda söylenenlere aldırış etmiyorum. 2007 yılından sonra AK Parti beklenen istikrarı sağlayamadı. Başarısız bir yönetim sergiledi. Bundan sonra ömrümün sonuna kadar CHP de siyaset yapacağım.” şeklinde konuştu.


Editör: HABER MERKEZİ