Dilek ASLAN

Gençlik haftası kutlama programında Derepazarı farkı. Gençlik ve Spor Derepazarı İlçe başkanlığınca yirmi aşkın etkinlik düzenleniyor.

Etkinlikler kapsamında yer alan Atletizm yarışlarında ilginin yoğun olduğu gözlendi. İlçe sahil şeridinde gerçekleştirilen Atletizm yarışlarına İlköğretim okulları kızlar kategorisinde 27 erkeklerde ise 58 genç kıyasıya mücadele etti. Liseli gençlerde 15 kızın yarıştığı gençlik haftası atletizm yarışmalarında erkeklerde 35 genç ter döktü.  Oldukça keyifli ve çekişmeli geçen yarışmalarda İlköğretim erkekler kategorisinde Fıçıcılar İlköğretim Okulundan hasan Yılmaz birinciliği elde ederken Ali Riza Yılmaz İlköğretim Okulundan Atakan Güneşdoğdu ikinci, Fıçıcılar İlköğretim okulundan Sabahattin Koca üçüncü oldu.

Kızlarda Fıçıcılar İlköğretim Okulundan Berna Fıçıcı birinciliğe uzanırken, Ali Rıza İlköğretim okulundan Eda Tibet İkinci Fıçıcılar İlköğretim Okulundan Şeyma Suman üçüncülükte kaldı.

Liseli Kızlar Kategorisinde Ayşenur Deliismail Birinci, deniz Demirel İkinci, Tansu Ebru Demirel ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise; Zikrullah Yılmaz birinci, İlkay Koçan ikinci, Devran Hazar Başyiğit de üçüncü oldu.

Gençlik Haftası kutlama programı çerçevesinde ilçede bir dizi etkinlik düzenlediklerini ifade eden İlçe Kaymakamı Ali İkram Tuna Atletizm, Voleybol, Masa Tenisi gibi önemli branşlarda sportif etkinliklerin yer aldığını, bunlar arasından sosyal açıdan büyük önem verdikleri kitap sergisinin açılacağını söyledi. Tesisi imkanı olmadıkları halde ilçede yirmin üzerinde etkinlik düzenlenmesinin kolay olmadığına dikkati Çeken Kaymakam Tuna “ Zor şartlar altında olsa da bu etkinliklerin düzenlenmesi gençliğimiz açıdan önemlidir.  Onları bir yandan sportif anlamda gelişimlerini sağlarken diğer taraftan ise sosyal etkinlik ve gelişimlerini üst düzeye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Önümüzdeki dönemlerde bu etkinliklerimiz çoğaltılarak çeşitlendirilerek devam edecektir. Buradan bu etkinliklerin oldukça güç koşullarda eksiksiz düzenlenmesini sağlayan gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Muammer Bayraktarı kutluyor kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan etkinliklerin Gençlik haftası boyunca devam edeceği öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ