Bank Asya 1. Lig'de hafta sonu deplasmanda Giresunspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da kulüp basın sözcüsü Cengiz Mataracı, Süper Lig yarışında deplasman galibiyetlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Mataracı, yaptığı açıklamada, deplasmanda oynanacakları Giresunspor maçının zorlu geçeceğini belirterek, ''Giresunspor'un sıralamadaki yeri ve geçtiğimiz hafta kaybetmeleri bu maçın onlar için önemini çok daha artırdı. Ancak biz de çok önemli bir yarışın içerisindeyiz. Üst sıralarda ve alt sıralarda puanların yakın olması nedeniyle bir yenilgi ile çok şey değişiyor. Puan kayıpları telafisi olmayan zor haftaları beraberinde getiriyor. Süper Lig yarışında deplasman galibiyetleri çok önemli. Kazanarak üst sıralarda kalmak istiyoruz'' dedi.

Çok kaliteli bir futbolcu topluluğuna sahip olduklarını ifade eden Mataracı, ''Oyuncularımız sorumlulukların farkında. Çok iyi bir birlikteliğe sahipler. Herkes elinden gelen katkıyı sağlama gayreti içerisinde. Bu birliktelik bizim başarıya olan inancımızı artırıyor. Onların gayretleri, taraftarımızın desteği ile sezon sonu istenilen başarının yakalanacağına yürekten inanıyoruz'' diye konuştu.

Mataracı, Giresunspor maçında seyircileri olmayacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti: ''Geçmişte yaşanan istenmeyen olaylar nedeniyle ligin ilk yarısında sahamızdaki karşılaşmaya Giresunspor taraftarı gelmemişti. Taraftarımız da bu maçta olmayacak. Gönül, iki Karadeniz takımının taraftarlarının iç içe maç seyretmesini istiyor. Futbol alanında yaşanan mücadelenin saha dışında dostça devam etmesini istiyor. Her iki takım taraftarları arasında daha önce yaşanan dostluk havasının yeniden inşa edilmesini istiyor. Bunun için gerekli gayreti her iki kulübün yöneticileri gösteriyor. Gelecek yıllarda bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum.''

Editör: HABER MERKEZİ