31 Ocak’ta Murat Aksu ile birlikte başkanlık yarışına girecek olan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, yeni oluşturduğu yönetim kurulu listesini dün Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz’e teslim etti. Demirören, bu yolda hatalarının olduğunu ancak bunlardan ders çıkararak yollarına devam edeceklerini söyledi.
Görev süresi içinde 5 kupa kazandıklarını, Akatlar, Fulya ve stadın büyütülmesi projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Demirören, “Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz. Öncelikle eski yönetici arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Mutluluğu, üzüntüyü hep birlikte yaşadık. Yeni bir anlayışla, Cumhuriyetin 100. yılı, Beşiktaş’ın 120. yılı olan 2023’e Beşiktaşımızı hazırlamak için yeni bir ekiple yola çıktık” ifadelerini kullandı.
Bu arada Yıldırım Demirören, eski yöneticileriyle son toplantısını dün Kanlıca’daki evinde gerçekleştirdi. Burada arkadaşlarıyla toplanan ve buradan listeye girecek Ertunç Soğancıoğlu, Hakan Aksoy ve Şeref Yalçın’ı açıklayan Beşiktaş Başkanı, tüm yöneticilere teşekkür etti.
 
Listesinde iki hemşerimiz yer alan Yıldırım Demirören’in listesi
Yıldırım Demirören: 1964 doğumlu. Eğitimini Leysen American School’da tamamladı. Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili.  İki dönem Beşiktaş’ta başkanlık yapan Demirören Serdar Bilgili yönetiminde ise futbol şubesinden sorumluydu.

Metin Keçeli: 1949
Rize-Çayeli doğumlu. İTÜ Maden Fakültesi Metalurji Bölümü mezunu. Beşiktaş’ta, futbol şube sorumluluğu, asbaşkanlık ve tesis sorumluluğu gibi görevlerde bulundu.
 
Engin Baltacı:  Rize-Çayeli doğumlu. Emekli başsavcı. Eski DGM Başsavcısı 1963 doğumlu.


Ertunç Soğancıoğlu: 1959 Akhisar doğumlu. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye mezunu. Doğan Factoring Yönetim Kurulu üyesi Genel Müdürü ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Yönetim Kurulu üyesi..
Mete Düren: 1963 doğumlu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mezunu. 2003’te genel cerrahi profesörü oldu. Halen Cerrahpaşa’da Genel Cerrahi Anabilim Dalı Endokrin Cerrahi Servisi’nde görev yapmaktadır. Beşiktaş’ta Sağlık Kurulu’nun başında da yer alıyor.
 
Aleaddin Aykaç: Palmali Grup’un CEO’su. Mübariz Mansimov’un yönetimdeki temsilcisi.
 
Fahrettin Curoğlu: Şekerbank İstanbul eski Genel Müdürü. Süleyman Seba döneminde iki kez mali işlerden sorumlu asbaşkanlık yaptı.
Serdal Adalı: 1964 doğumlu. İnşaat sektörünün ileri gelen isimlerinden. Babası Şevki Adalı uzun süre Adanaspor’da yöneticilik yaptı.

Doğan Küçükemre: Bilişim sektöründe faaliyet gösteriyor. Siyah - Beyaz Derneği üyelerinden.

Erdoğan Toprak: 1961 doğumlu. Sosyal Bilimler Fakültesi mezunu. Spordan Sorumlu Eski Devlet Bakanı.

CengizZülfikaroğlu: Üsküdar Beşiktaşlılar Derneği Başkanı. Ev ve inşaat malzemeleri satan bir şirketin sahibi.

Emin Önal: İzmir Beşiktaşlılar Derneği Başkanı. Serdar Bilgili yönetiminde görev aldı. İnşaat şirketi bulunuyor.

Orhan Saka: Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticisi. Amatör Kulüpler Birliği Başkanı. İnşaat sektöründe şirketi var.
 
Editör: HABER MERKEZİ