Soyunma odasında takıma tarihi fırça atan Demirören’in statta istifa etmesini Revna Hanım önledi.

Ertuğrul otelde ‘İstifa edeyim’ dedi. “Pisliğinizi temizleyin. Sivas’a yenilirsek birlikte bırakırız” karşılığını aldı.

TARİH: 6 Kasım 2007, yani Türk futbolunun kara gecesi.. Yer: Liverpool’un ünlü Anfield Road Stadı’nın Şeref Tribünü.. 88. dakikada Crouch’un attığı 8. golden sonra oturduğu yerde neredeyse sinir krizi geçirmek üzere olan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, bitiş düdüğünü zor bekliyor. Hakem Markus Merk, 9. veya 10. goller gelmesin diye +3’lük uzatmayı oynatmadan maçı bitirdikten sonra Demirören hızlı adımlarla Beşiktaş soyunma odasına doğru ilerliyor. Görevlilere sorup eliyle koymuş gibi bulduğu odaya girer girmez, fırçadan ilk payı masör, malzemeci ve doktorlar alıyor. “Hepiniz dışarı çıkın” deyip futbolcular, Ertuğrul Sağlam ve Sinan Engin dışındaki herkesi koridora yolluyor

‘HİÇ UTANMANIZ KALMADI MI SİZİN?’

Ve başlıyor bağırmaya: “Hepinize yazıklar olsun. Beşiktaş’ı da, beni de, kendinizi de rezil ettiniz. Hem de sadece Türkiye’ye değil, dünyaya rezil ettiniz. Hiç utanmadınız mı, hiç utanma duygunuz kalmadı mı sizin.. Biz sizden Liverpool farklı yenmenizi beklemedik ki! İnönü’de biz kazandık, burda onlar favori.. Ama siz bitiktiniz, siz yanınızdan geçen toplara bile ayak uzatmadınız. İşte bu beni çıldırttı. Daha önce menajeriniz de söylemişti, şimdi de ben söylüyorum. Bazı arkadaşlarla ismi, kariyeri ne olursa olsun yollarımızı ayıracağız. Bundan sonraki performansınız, Beşiktaş’taki kaderinizi belirleyecek.”

‘ALLAH HEPİNİZİ KAHRETSİN!’

Konuşmanın temposu düştükçe 8-0’ı hatırlayan Beşiktaş Başkanı, tekrar bağırmaya devam ediyordu: “Yahu koskoca camiayı siz nasıl bu hale düşürürsünüz? Yediğimiz her gol sonrası ben yerin dibine geçtim. Siz utanmadan sahada öyle durmaya nasıl devam edebildiniz?” Demirören’in küfredecek hale geldiğini gören Ertuğrul Sağlam, sakinleştirmek için yüzü ’mosmor’ hale gelmiş başkanın omzunu tuttu. Bir an duran Demirören, “Allah hepinizi kahretsin” diyerek odayı terketti. 2 dakika süren 8-0 fırçası sırasında, futbolculardan hiçbiri deyim yerindeyse nefes bile almadı. Kaptan İbrahim Üzülmez ile Koray ise yüzlerini havluyla kapattılar. Çünkü gözyaşlarına boğulmuşlardı. Hem 8-0’ın acısı, hem de başkanın attığı fırçanın utancı vardı o yaşlarda!

STATTA İSTİFA ETMEYE KALKTI

Hırsını bir türlü alamıyor Demirören.. Otele gitmek için hareket etmeden önce çevresindekilere ’istifa’dan söz etmeye başlıyor.. “Basını çağırın, kimse beni böyle rezil edemez. İstifamı açıklayacağım” deyince devreye ’zarif’ eşi Revna Hanım giriyor.. İkili bir odaya kapanıp başbaşa oturuyorlar. Demirören hırsından ağlıyor, “Gecemi gündüzüme kattım. Beni bu hale nasıl düşürürler?” diye dert yanıyor. Ama aynı zamanda Haluk Ulusoy’un da kuzeni olan Revna Hanım, bu ’zor günde’ eşini toparlamayı başarıyor. Demirören ikna ediliyor ve Radisson Otel’e doğru hareket ediliyor.

‘SİZ PİSLEDİNİZ, SİZ TEMİZLEYİN’

BEŞİKTAŞ’ın kabus gecesinin 2. bölümü ise Radisson Oteli’nin 9. katındaki kral dairesinde yaşanıyor. Yöneticiler Kenan Öner, Ertunç Soğancıoğlu, Numan Ceyhan ve Mario Berk’le toplanan Demirören, Ertuğrul Sağlam-Sinan Engin ikilisini çağırıyor. Kral dairesinde şu konuşmalar geçiyor:

ERTUĞRUL SAĞLAM: Başkanım, çok üzgünüm. En az sizin kadar utanıyorum. Önünüzü açmak için bütün sorumluluğu üzerime alıp istifa etmeye hazırım.

DEMİRÖREN: Sorumlu tabii ki sizsiniz ama kurban vermeyeceğiz. Sorumluluğu hepimiz üstleneceğiz. İstifa etmene gerek yok. Bu ayıbı nasıl temizleyeceğiz ona bakalım.

SİNAN ENGİN: Vallahi başkan utanıyorum, söyleyecek tek kelime bulamıyorum.

DEMİRÖREN: Statta istifamı açıklayacaktım, beni zor tuttular. En ufak bir başarısızlığa bile tahammülüm kalmadı artık.

ERTUĞRUL SAĞLAM: Başkanım, size şeref sözü veriyorum. Cumartesi günü Sivasspor’u mutlaka yeneceğiz, bu ayıbı telafi edeceğiz ve ligde iddiamızı devam ettireceğiz. PAF’la çıkma kararınız hâlâ geçerli mi?

n DEMİRÖREN: Ne demek, bu pisliği siz başımıza sardınız, siz temizleyeceksiniz. Öyle PAF’la çıkmak filan yok. Yenilirsek pazartesi günü hep beraber istifamızı açıklarız. Belki biz gideriz, siz yolunuza devam edersiniz. Artık sokağa çıkacak halimiz kalmadı.

KENAN ÖNER: Başkan, biz ne kötü günler gördük. Dağılmayalım, sen bizi birarada tut! Sivas’ı yenersek tutunacak bir dal buluruz. Esas böyle günde dik durmamız gerek.

DEMİRÖREN: Cumartesi günü taraftarımızdan futbolumuzla özür dileyeceğiz. Bundan sonrası artık sizin elinizde!

TÜM İSTİFALARI CEBİNE KOYDU

Yaklaşık 3 saat süren konuşmaların ardından takımdaki revizyon da masaya yatırıldı. Yabancıların performans vermemesinden tutun, takımdaki Arjantinli-Brezilyalı ayrımına kadar herşey konuşuldu. Sinan Engin’den Ümraniye’de kuş uçurtmaması istendi. Ertuğrul Sağlam şanssızlık ve sakatlardan dert yandı. Yönetici Numan Ceyhan, Serdar Özkan’ı eleştirdi. Başkan son olarak tüm yöneticilerden, Sinan Engin’den ve Ertuğrul Sağlam’dan istifa imzalarını aldı.

Ardından herkes süklüm püklüm gitti, Demirören tek başına kaldı. Ve sabaha kadar gözleri kırpmadan TV seyretti. Gecenin anafikri şu: Beşiktaş’ta Sivas maçı sonrası taşlar yerinden oynayacak. Bazı iddialara göre, başkan Demirören, maçın sonucu ne olursa olsun kongreye gidilmesini isteyecek ve yeniden aday olarak yönetimden bazı isimleri değiştirip yoluna devam edecek. Aday çıkmaması halinde de “Bakın göreve talip olan yok” diyecek.

 

Vatan

Editör: HABER MERKEZİ