Yeşil-mavili takım, ilk yarıda 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 21 puan elde etti. Karadeniz ekibi, geçen sezonun ilk yarısını ise 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet ile 18 puanla kapamıştı. Geçen sezon ligin ilk yarısını 15. sırada tamamlayan yeşil-mavili takım, bu sezonu 11. sırada tamamladı.

AYBABA GİTTİ, SUSİÇ GELDİ

Çaykur Rizespor'da, ligin ilk yarısında Samet Aybaba ve Saffet Susiç olmak üzere 2 teknik adam görev yaptı. Yeşil-mavililer, Samet Aybaba yönetiminde çıktıkları 2 maçı da yenilgiyle kapatarak puan toplayamadı.

Ligin 4. haftasında göreve gelen Susiç döneminde ise 13 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 21 puan aldı. Yeşil-mavili takım 1 maçına ise idari menajer İsmail Coşkun yönetiminde çıkarken, bu maçı Trabzonspor'a karşı 5-1 kaybetti.

TEK DEPLASMAN GALİBİYETİ

Çaykur Rizespor, ligin ilk yarısında sadece 1 deplasman maçından galibiyetle ayrıldı. Ligin 16. haftasında Ankaraspor'u 2-1 yenerek tek deplasman galibiyetini aldı. Yeşil-mavililer, 8 deplasman maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 5 puan topladı.

EN İSTİKRARLI EMRAH

Çaykur Rizespor'da en istikrarlı futbolcu Emrah Eren oldu. Emrah Eren, ilk yarıdaki 17 maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıkarken bin 523 dakika görev aldı. Bu futbolcuyu 16 maçta ilk 11'de görev alarak bin 440 dakika sahada kalan kaleci David Gonzales izledi. Ligin üçüncü haftasında takıma dahil olan Kürşat ise 14 maçta da sahaya çıkarak bin 260 dakika görev yaptı.

EN GOLCÜLER

Çaykur Rizespor'da ilk yarının en golcü oyuncuları 3'er gol atan Fahri, Anderson ve Leandro oldu. 3 futbolcu yeşil-mavili takımın attığı 18 golün yarısını kaydettiler.

Sporx 

Editör: HABER MERKEZİ