Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan sezon sonu değerlendirmesinde ”Takımın içine girdikten sonra 40 puan hedefi dedim, takımın bozuk olduğunu anladım ve hedefe varamayacağımızı tahmin ettim “ dedi.

Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan sezon sonu 14 haftalık Bank Asya ligi değerlendirmesinde yaptığı açıklamada” Rizespor a isteyerek geldim, geniş bir kadrosu vardı, hepsi isimli oyuncular, bu takımı play of a taşımak kolay olur diye düşündüm. Geldiğimin ikinci haftasında sizlere açıkladığım gibi 40 puan için mücadele edeceğim dedim. Takımı gördüm ve bu takımın başarılı olacağına inanmadım” dedi.

 

2 YILDA 6 TEKNİK ADAM

Ç.Rizespor un iki yılda 6 teknik adam değiştiğini söyleyen Ümit Kayıhan”2 yıl içinde 27 futbolcu geldi 26 futbolcu gitti, böyle bir takım kurma anlayışı olamaz, Bank Asya liginde hangi takım ile karşılaştıysak hepsinde bizden giden oyuncular var, hepsi de başarılı oyuncular, Karabük te 3 oyuncu var, süper lige çıkmış bir ekip, Buca da var, Konya da var, hemen her takım da var, Rizespor futbolcu konusunda çok cömert davrandı” dedi.

 

GİDECEKLERİ AÇIKLAYACAĞIM

Takıma 7-8 oyuncu takviye edeceğini söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan”Takımdan gidecek oyuncular listesini öncelikle yönetim ile paylaşacağım, önümüzde ki hafta içinde gidecekler belli olacak, Temmuz un ilk haftasında takım olarak hazır olmalıyız, bu tarihe kadar tüm transfer işlemlerini bitirmemiz gerek, her oyuncumun mutlaka 2 alternatifi olmalı, ayrıca A2 takımından 9 oyuncu Temmuz ayına kadar tesislerde hazır hale gelecek, başlarında bir hoca olacak ve onları bizim kampa kadar bize hazırlamış olacak” dedi.

 

NİYE BAŞARISIZ OLDUK

Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan başarısızlıklarını sıralarken “Takımda 27 oyuncu geldi, 26 oyuncu gitti, bu tür değişim olmamalı, 2 yılda 6 teknik adam değişmemeli, takım olamadık, Arkadaşlık bağları zayıf ti, futbolcular odalarında sabahlara kadar internetlere bağlanıyorlardı, biz bunu her ne kadar 11 den sonra kestiysek te başarılı olamadık. Ayrıca futbolcuların yerel medya ile olan bağları güçlü değildi, hiçbir futbolcu basın ile bağ kuramadı. Futbolcu şehirden ve halktan uzak kaldı” dedi.

 

TRANSFER BANA BAĞLI OLMALI

Transferleri kendisinin yapmak istediğini söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan”Asla transferlere başkaları karışmamalı, Şehri sevecek, savaşacak, formasının hakkını verecek oyuncular alacağım, futbolcular haftada bir veya 15 günde bir başka ilçelerde idmanlarını yapacak, o ilçe halkı ile bütünleşecek, ilçelerde takım halinde gezeceğiz ve o ilçelerin yanımızda olmasını sağlayacağız. Sosyal faaliyetleri artıracağız” dedi.

 

OKULLARDAN DESTEK ALACAĞIZ

Yardımcı antrenörlerin her hafta bir okulda spor programlarına veya panellere katılması gerektiğini söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan ”Lise ve ya üniversite de paneller düzenlemeliyiz, okullarımızı sportif alana çekmemiz gerek, okullara futbolu sevdirmemiz gerek, her ay belli okullarda başarılı seçilen 10 öğrenciyi tesislere çağırarak onlara forma vermek onları bedava maça çağırmak istiyoruz” dedi.

 

ALT YAPIYA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Son yıllarda Rizespor un alt yapısından takıma katkı olmadığını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan ”Alt yapı ya ağırlık vereceğim. Ayna saatlerde idmanlara çıkacaklar, o futbolcuları bazen kendi sahamızda idman ettireceğiz, kalacakları yerleri ve malzeme sorununu çözmemiz gerek, başarı bekliyorsak o oyunculara daha çok yönelmemiz gerek. Bu gün Rizespor başarısız oluyor ise bu şehirden bu takımda oyuncu olmamasından kaynaklanıyor. En az 2-3 oyuncu Bu şehirden olmalı” dedi.

 

ÇOK KÖTÜ GÜNLER YAŞADIM

Rizespor tesislerinde çok kötü günler yaşadığını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan   ”O günleri unutmam asla mümkün değil, stresli olduğum kadar, moral olarak çöktüğüm günler vardı, tesislere başkan geldiğinde utancımdan onun yüzüne bakamaz oldum. Artık o günler geride kaldı. Kendi oyuncumu kendim bulacağım, şu anda görüştüğüm birçok oyuncu var, bunların transferlerini gelecek ay içinde bitirmek zorundayım” dedi.

 

RİZE MEDYASI İŞİNİ YAPTI

Rize medyasının Rizespor a çok insaflı davrandığını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan ”Kötü gittiğimiz dönemlerde medya karşımızda yer alabilirdi. Bu bizim sonumuz demekti, taraftarların tesislere ve takıma saldırısı demekti. Rize medyası kadar futbolcularımız insaflı olsaydı, çok haftalar önceden Rizespor un ligden düşme korkusu olamazdı. Ama sütten ağzımız yandı, artık bundan sonra ben ve yönetim konuşacak” dedi.

 

KİRALIK OYUNCU İSTEMEM

Kiralık oyunculara karşı olduğunu söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan ”Kiralık oyunculardan sözleşmesi olan oyuncular kadar yararlanmam mümkün değil, bu nedenle alacağım oyuncular kesinlikle sözleşmeli olmalı, belki devre arasında gerekirse bir oyuncu alabilirim.  Alacağım oyuncularda yaş sınırlaması 26–27 olacak, ilk önce savunma sorununu çözeceğim. Ligde 53 gol yiyen takım biziz, gol yemedin mi atarsın” dedi.

 

Mustafa BAYRAK-RİZE

Editör: HABER MERKEZİ