ÇAYELİPSOR KULÜBÜ YAŞANAN ÇİRKİN OLAYDAN SONRA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Bölgesel Amatör Ligi 3. grupta mücadele eden Çayelispor, geçtiğimiz günlerde Trabon Zağnosspor deplasmanında yaşadığı çirkin olay ardından basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz Pazar günü Trabzon’da Akçaabat Fatih Stadında oynanan Çayelispor – Zağnosspor müsabakasında maç sonrası Çayelisporlu oyuncuların darp edildiği iddası ardından Çayelispor Kulübü basın açıklamasında bulundu.

Çayelispor Cem Ketenci Sosyal Tesislerde yapılan basın toplantısına Çayelisporlu oyuncular, yöneticiler ve çok sayıda taraftar kadıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarına olayın gelişmesini anlatan Başkan Mehmet Kemal Arıcı; ’’Zağnosspor Çayeli’ne geldiği zaman biz onlara ev sahipliğine yakışır şekilde ağırladık ve yolcu ettik. Trabzon’da maç öncesi ve maç sonrası çok gergin bir ortam vardı. Gerginliği yaratanda başkan vekiliydi. Bu olayların tetikçisi Şenol Ayvaz’dır. Maç esnasında sürekli küfür eden bir kişiydi. Hakeme ve tarafımıza ağza alınmayacak şekilde küfürler etti. Ben birkaç defa sözlü müdahalede bulunmaya çalıştım fakat o ahlaki yapıda olan insana bir şey söylemeye gerek duymadım. Olayların böyle biteceğini tahmin etmiyorduk.’’ dedi.

’’GOL ATAMADILAR SİNİRLENDİLER’’

Gol atamadıkları zaman durumu iyice gerginleştirdiler açıklamalarında bulunan Başkan Arıcı; ’’ Zağnos takımı gol bulamağı zaman durum iyice gerginleşmeye başladı. Takımın sinirleri gerildi. Bizim futbolcularımız en ufak bir hatası yoktur. Orada yedikleri küfürlere hiçbir tepki vermeden profesyonel olarak oyunlarını oynadılar. Bitiş düdüğüne yaklaştığımız zamanda Çayelispor ekibimiz golü buldu. Bitiş düdüğünün ardından olayları başlatan Zağnpsspor’un kalecisidir. Biz türbinden izliyorduk ve karşı takımın kalecisi kaptanımız Ekrem’in boğazına sarılıp vurma başladı. Ardından orada bulunan yaklaşık olarak bütün futbolcular bizim oyuncularımıza saldırmaya başladı.’’ dedi.

’’SOKAK SERSERİLERİ GİBİ VURDULAR’’

Açıklamalarına ‘’Bu işleri yapanlar sokak serserilerinden farkı yoktur’’ diye devam eden Başkan Arıcı; ‘’Futbolcularımıza hep birlikte vuran bu takım oyuncuları futbolcu değildir. Bunlar tam sokak serserisi gibi karşı takımın oyuncularını toplu halde devirerek vurmaya başladılar. O arada türbinlerde sahaya döküldü ve herkes yakaladığı Çayelisporlu futbolculara vurdu. Oradakiler bizim yerde yatan oyuncularımıza bile tekme tokat şeklinde sert bir şekilde darp etti.

’’BAŞKANLARI TÜRBİNDEN ATLAYIP VURDU’’

Misafir geldiğimiz yerde linç girişimine uğradıklarını ifade eden Çayelispor Kulüp Başkanı Arıcı; ‘’Bu olaylar olurken Zağnosspor Başkan Vekilliğine bakan Şenol Ayvaz türbinlerden atlayarak Çayelisporlu oyuncularımıza vurmak için atağa kalktı. Bu insan nasıl o stada girmiş. Evine misafir gelmiş bir takıma uygulananlardan sınra konuşacak hiçbir şeyin olmadığını anladım. Misafirliğe gittiğimiz bir yerde linç girişimine uğradık. Bizim üzüldüğümüz nokta oradaki bazı kişilerin spor kulüplerinin başına getirilmesidir. Bu yolla nasıl şampiyonluğa gidiyorsunuz?’’ dedi.

’’İKİ FUTBOLCUMUZ AĞIR YARALIYDI’’

Neden gol yemedin sebebi ile Çayelispor kalecisini linç ettiklerini vurgulayan Başkan Arıcı; ’’Kalecimiz Murat’ın kafa tasında çatlak var, diğer bir oyuncumuz Yunus’un kaburgasında çatlak var. İki tane ağır yaralı ile olayları atlattık fakat kalecimiz Murat’ın durumu daha ağır. Kalecimizin bu duruma düşmesinin nedeni ise neden gol yemediğidir. Neden gol yemedin diye kalecimizi linç ettiler resmen. Ve bu takım şampiyon olmaya çalışıyor. İlerleyen günlerde TFF tarafından ne kararlar verileceğini göreceğiz. Seyirci taşkınlık yapabilir ama bizim üzüldüğümüz 8 tane futbolcu aynı mesleği yapan arkadaşlarına vuruyor. Yere düşürüyor ve oyuncuya ölesiye vuruyor. Türk futbolunun nereye geldiğini düşünmek lazım.’’ dedi.

’’ İKİ FUTBOLCULARI AYIRMAK İÇİN UĞRAŞTI’’

Olaylar sırasında Zağnosspor kafilesinden iki futbolcunun olayları yatıştırmak için çabaladığını ifade eden Başkan Arıcı; ’’ Zağnos takımının içerisinde iki tane gerçekten efendi dürüst futbolcu denilebilecek oyuncu var. Bunlardan birisi takım kaptanı Selim Akbulut diğeri ise Doğukan Bayraktuar’dır. 11 kişilik kadroda bu iki arkadaş olmasaydı kalecimiz Murat’ı bayıldığı yerde öldürüyordular. Bayılan kalecimize halen vuruyorlardı.

’’ KALECİMİZ ÖLDÜ DİYE KORKTUK’’

Olaylardan sonra yerde gözleri dönmüş şekilde yatan kalecileri Murat Kalender’in öldüğünden korktuklarını ifade eden Başkan Arıcı; ’’ Kalecimiz yerde bayılmış ve Zağnos ekibi kramponlarla kafasına vuruyorlardı. Kafa tası çatladı oyuncumuzun. Çayelisporlu oyuncularımız soyunma odasına sığındı. Kalecimiz yerde baygın bir şekilde yatıyordu. Ağzından köpükler geliyordu ve gözleri dönmüştü. Biz öldü zannettik. Ambulans çağırdık ambulans stadyuma yarım saate geldi. İki futbolcumuz ilk olarak yoğun balkıma alındı sonrasında durumları iyi olarak tedavi olmaya devam ediyorlar.’’ dedi.

’’TFF’NİN KONU İLE İLGİLİ HABERİ VAR’’

Yaşanan olaylar sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu ile itibar kurduklarını söyleyen Başkan Arıcı; ’’ Bu konunun üstü kesinlikle örtülmeyecek. Gereken yerlere raporlarımızı verdik. Kimsenin idam edilmesini istemiyoruz tabikide ama karşı tarafında gerek cezayı alması lazım. dedi.

ASKF Rize Başkanı Ali Çelik ise; ’’ Bu olayların sonrasını takip edeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu işi yapanların mutlaka ceza almalarının gerektiğini inanıyorum. Buna hiç şüphemiz yoktur kesinlikle bu işi yapanlar cezasız kalmayacaktır.’’ dedi.

’’TRABZON İLE DOSTLUĞUMUZU KİMSE BOZAMAZ’’

Konu ile ilgili Gençlik Spor Çayeli ilçe Müdürü Muhammet Yılmaz; ’’ Olayı yaratanlar küçük bir azınlıktır. Bizim Trabzon ile olan dostluğumuzu bozamaz. Bir küçük grubun yaptığı olayı bütün şehre yüklememiz etmemiz mümkün değildir. Böyle bir olay Çayelispor Kulübü adına başımıza geldi. Bu olayda Zağnosspor takımını kınıyorum.’’ dedi.

’’GELECEK HAFTA TRABZON TAKIMI GELİYOR’’

Haftaya Pazar günü Çayeli’nde Trabzon takımını ağırlayacaklarını söyleyen Başkan Arıcı; ’’Önümüzdeki Pazar günü ev sahipliği yapacağımız maçta Trabzondan gelecek olan Kanunispor ekibini ev sahibine yakışır şekilde ağırlayacağız ve yola koyacağız. Biz Çayeliliyiz yanlış yapılana yanlışla cevap vermeyiz. Çayeli için Çayelispor için ve Türk futbolu adına yakışanı yapacağız. Trabzon şehri ile aramızın bozulmasına izin vermeyeceğiz. Dostluğumuz bozulmayacak' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ