Bank Asya 1. Lig'de son iki haftada aldığı mağlubiyetlerle dikkati çeken Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Oktay Çevik, hiç kimsenin maddi manevi sorunu olmadığını, asıl sorunun sahada olduğunu ve bunu çözmek için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Çevik, son maçlarda takımın performansında düşüş yaşandığını belirterek, ''Sezon başında yeni bir takım kurduğumuz için buna benzer sorunların yaşanacağını biliyorduk. Ancak bunun ligin ilerleyen haftasında yaşanması şaşırtıcı. Bireysel olarak iyi ve kötü bir şey olmaz. Takım olarak iyi veya kötü olunabilir. Teknik direktör olarak önce biz kendimizi sorguluyoruz. Gelinen noktada herkes kendi sorumluluğunu üstleniyor'' dedi.

Sorun üreten değil, sorunları çözen bir takım olma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Çevik, ''Ne teknik heyet olarak bizim ne de futbolcuların sorunları var. Yönetim kurulumuz bizim için her türlü gayreti sergiliyor. Hiç kimsenin maddi manevi sorunu yok, asıl sorun sahada. Bunu çözmek için daha çok çalışacağız. Önümüzde iki hafta var. Bu sürede gerekli eksiklikleri gidererek lige yeniden iyi bir giriş yapacağız'' diye konuştu.

Taraftarın kendisine yönelik tepkilerinde haklı olduğunu vurgulayan Çevik, şunları kaydetti:

''Taraftarımız son oynanan Orduspor maçında haklı olarak bizleri protesto etti. Kendi evimizde mağlup duruma düştüğümüzde taraftarımızın eleştiri yönünde protesto etmesi doğaldır. Kırıcı protesto yoktu. Taraftarımızın protesto etmesi demokratik hakkıdır. Bu tür olayları her antrenör doğal karşılamak zorundadır. Çünkü taraftar galibiyet için, güzel futbol için geliyor. Protestoya rağmen çoğunluğun desteği devam ediyor. Diğer taraftarlarımızın da sabırlı olmasını bekliyoruz. Maç içerisinde tepki göstermesinler. Hepimiz bu takımın başarısı için çalışıyoruz. Alınan mağlubiyetlerde en fazla futbolcularımız ve biz üzülüyoruz. Taraftarımızın gücüne ihtiyacımız var. Başarı onlarla birlikte yakalanacaktır.''

 

Editör: HABER MERKEZİ