Çaykur Rizespor hafta sonu İstanbul'da Güngören Stadyumu'nda oynayacağı Giresunspor müsabakasında, rakip seyircisi olmadan deplasman maçına çıkmanın avantajını kullanarak galip gelmek istiyor. Teknik direktör Oktay Çevik nezaretinde çalışmalarını sürdüren yeşil mavili ekipte Hakan'ın dışında sakat ve eksik futbolcu bulunmuyor.

Teknik direktör Oktay Çevik, Samsunspor karşısında mücadeleyi bıraktıkları için galibiyetten olduklarını belirterek, Giresunspor karşısında mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi. Çevik, 'Samsunspor beraberliği bizim için iyi bir beraberlik olmadı. Mağlubiyetten daha da yıkıcı bir beraberlik oldu. Ancak oynanmıştır ve tarihte kalmıştır. Bu grupta herkes her şeyi yapabilir. Moral ve motivasyonumuzu yüksek tutmalıyız. Mücadeleyi bırakmamalıyız. Pazar günü başımıza gelenin bir nedeni de bu olmuştur. Bir an ciddiyetten uzaklaştık ve istenmeyen o beraberliği yaşadık' dedi.

Çevik, kadro tercihlerinin eleştirilmemesi gerektiğini ifade ederek 'Bazı kadro tercihlerimiz tartışılıyor. Bunlara saygı gösterilmesi gerekir. Diakate'nin dört antremana çıkmadığını ben Rize'ye tek tek anlatamam. Adamın kasığında sorun var. Tüm hafta idmanlara çıkmadı. Biz bunları tek tek Rize'ye izah edemeyiz. Kimsenin bunu bilmesine de gerek yok. Stada gelenler oynanan oyunu yorumluyorlar. Dolayısıyla fikirlerini söylüyorlar. Buna da saygı gösteriyoruz' diye konuştu.

Fenerbahçe'den Çaykur Rizepor'a transfer olduktan sonra sadece 15 dakika forma giyme şansı bulan Kemal, kendini hazır hissettiğini açıklayarak Giresun maçında oynamak istediğini söyledi. Kemal, Giresun müsabakasının önemli bir karşılaşma olduğunu kaydederek 'Her hafta ayrı bir önem taşıyor. Geçtiğimiz hafta 2-0 öndeyken 2-2 bitirdik. Bu tüm Rize halkını üzmüştür. Bizleri daha fazla üzdü. Herkes bundan emin olabilir. Lig gittikçe üst taraflardan kopmalar olacağını düşünüyorum. Şampiyonluğun güçlü adaylarından bir tanesi olarak üst taraflardan kopmamak için bu hafta Giresun karşısında galip gelmeliyiz. Sezon başında kamp yapmıştım ama maçlara çıkmamak futbolcuyu etkiliyor. Bu hafta 15 dakika oynayarak başladım. Bu hafta inşallah hocam da uygun görürse oynamak istiyorum. İdmanlarda bir problemim olduğunu düşünmüyorum. Kendimi hazır hissediyorum' şeklinde konuştu.

Çaykur Rizesporlu futbolcu Hakan ise yaptığı açıklamada Giresunspor karşısında mutlak galibiyet almaları gerektiğini vurguladı. Hakan, Teknik Direktör Çevik nezaretindeki idmanda arkadaşlarından ayrı olarak doktor kontrolünde düz koşu yaptı.
Editör: HABER MERKEZİ