Bank Asya 1. Lig'de sezona şampiyonluk ve Turkcell Süper Lig paralosayla giren daha sonra üst üste aldığı başarısız sonuçlardan sonra kan kaybını sona erdirmek ve takımın toparlanması amacıyla 3. defa teknik direktör değişikliğine giden Çaykur Rizespor beklediği verimi alamadığı Ümit Kayıhan ile yolları ayırıyor...

1 SEZONDA RİZELİLER 3 HEYECAN YAŞADI

Süper Lig, Play-Off derken küme düşmekten son anda kurtardı

20009-2010 sezonuna girerken gerek tesisleriyle gerekse oluşturduğu kadroyla Bank Asya 1. Lig'in favorisi ve Süper Lig'in en güçlü adaylarından olan Çaykur Rizespor haftalar ilerledikçe önce Süper Lig hayalini ardından play-off ümidini birer birer kaybederken alınan başarısız sonuçlardan sonra üst üste teknik direktör değişikliğine gitti ve son olarak Ümit Kayıhan'la 1,5 yıllık anlaşma imzaladı. Ancak Kayıhan ile arzuladığı başarıyı da yakalayamayan Çaykur Rizespor'da şimdi de Kayıhan'la yollar ayrılıyor.

Ligin 21. haftasında Samsunspor karşılaşması ile Çaykur Rizespor'daki mesaisine başlayan tecrübeli teknik adam Çaykur Rizespor'daki kanayan yaraya bir türlü çare bulamadı. Yeşil Mavililerin başında çıktığı 14 lig maçında 7 mağlubiyet, 3 galibiyet ve 4 beraberlik elde eden Ümit Kayıhan'lı Rizespor ligde küme düşmekten son haftadaki Kocaelispor galibiyetiyle kurtarırken Kayıhan istifasını vermek için ligin sona ermesini bekledi.

Rize'deki Bucaspor karşılaşması öncesi hiçbir kademe ile tartışmamak için sustuğunu ve sezon sonu konuşacağını belirten Kayıhan'ın yarın (perşembe) düzenleyeceği basın toplantısından önce yeni yönetimle görüşerek ortak karar alınması sonucu toplantıda istifasını açıklaması bekleniyor.

Öte yandan Ümit Kayıhan'la yolları ayıracak olan Çaykur Rizespor Kulubü'nün yeni teknik direktör arayışında olduğu ve en kısa sürede teknik direktör sorununu çözeceği öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ