Çaykur Rizespor, 2019/2020 sezonuna Okan Buruk’un takımdan ayrılmasıyla teknik direktör İsmail Kartal ile girdi. Yaz transfer döneminde geçtiğimiz sezona damgasını vuran isimlerden golcü Vedat Murıqı’i Fenerbahçe’ye gönderen Karadeniz temsilcisi, daha önce kiralık olarak forma giyen Umar Aminu ve Fernando Boldrin’i bonservisiyle kadrosuna kattı. Ayrıca Ismael Dıomande, Mykola Morozıuk ve Joseph Attamah gibi iddialı isimler de yeni transferler arasındaydı.

Sezonun ilk devresinde inişli çıkışlı bir performans gösteren Rizespor, 17. Hafta itibariyle 20 puanla 12. Sıraya yerleşmişti. Yeşil mavililer ikinci yarıya hedeflerini büyüterek girerken, beklediğini alamadı.

23. Haftada oynanan Karadeniz derbisinde alınan Trabzonspor mağlubiyetinin ardından İsmail Kartal ile yollar ayrıldı ve takımın başına Ünal Karaman getirildi. Tecrübeli teknik adam, takımına yeni bir kimlik kazandırmaya çalışırken çıktığı üç maçta galibiyet yüzü göremedi.

Böylelikle Çaykur Rizespor ikinci yarının başından lige verilen araya kadar oynadığı 9 karşılaşmada 1 galibiyet elde edebilmişti ve 25 puanla 16. Sırada ateş hattına yerleşmişti.

Dario Melnjak Çaykur Rizespor adına sezonun en flaş isimlerinden biri oldu. Sık sık adı transfer söylentilerine karışan Hırvat futbolcu, bu söylentilerin boşa olmadığını kanıtlar nitelikte istatistiklere sahip. Melnjak, ligde en çok pas arası yapan üçüncü savunma oyuncusu konumunda. Bunun yanı sıra, hücumda da takımına destek veren 27 yaşındaki sol bek 46 kez rakip ceza sahasında topla buluşarak bunu yapan ikinci savunmacı olarak göze çarpıyor.

Geçtiğimiz sezon Kayserispor’dan kiralık olarak Çaykur Rizespor’da forma giyen, bu sezon ise bonservisiyle takıma katılan Fernando Boldrin, şüphesiz takımının en verimli oyuncularından biri. Ligde oynadığı 23 maçta 4 gol 2 asiste imza atan Brezilyalı orta saha, takım arkadaşlarını gol yollarında topla buluşturmada usta bir isim. Kendi mevkiinde en fazla şut pası sağlayan ilk dört oyuncudan biri olan Boldrin, aynı zamanda 38 şut ile ceza sahası dışından kaleyi yoklayan ikinci orta saha oyuncusu. 

2013 yılından beri ülkemizde çeşitli takımlarda top koşturan Umar Amınu’nun son iki yıldır durağı Çaykur Rizespor. Bu dönemde adından sıkça söz ettiren 25 yaşındaki kanat oyuncusu, takımına gol yollarında oldukça önemli katkılar sağlıyor. Forma giydiği 18 lig maçında 4 gole direkt etki eden Nijeryalı Aminu, aynı zamanda en fazla top kapan, en fazla pas arası yapan ve en fazla sahipsiz top kazanan hücum oyuncusu istatistiklerinde lig lideri.

2018 yılında Çaykur Rizespor’un Süper Lig’e yükselişinde en önemli rollerden biri Braıan Samudıo’ya aitti. 3 yıldır Karadeniz temsilcisinin formasını terleten 24 yaşındaki futbolcu, ülkemiz futbolunun tecrübeli isimlerinden biri haline geldi. Bu sezon takımı adına 4 gole imza atan Samudıo 89 kez kazandığı sahipsiz top ile takım arkadaşı Umar Aminu’nun iki basamak altında üçüncü sırada yer alıyor.

Alt yaş kategorilerinde 45 kez milli formayı sırtına geçiren Oğulcan Çağlayan, Süper Lig’in en değerli yerli oyuncularından biri. Yalnızca santrfor mevkiinde değil, kanat bölgelerinde de görev alabilen 24 yaşındaki futbolcu bu sezon yeşil mavililer adına 20 lig maçında 3 gol 2 asistlik performans ortaya koydu. Oğulcan Çağlayan’ı değerli kılan bir diğer istatistik ise, akan oyunda yaptığı 11 isabetli orta ile bu alanda mevkiinde üçüncü sırada bulunması.

Sezonun devre arasında gol yollarındaki gücünü artırmak isteyen Çaykur Rizespor teknik ekibi, çareyi Milan Skoda transferinde aradı. Bu sezona kadar yalnızca Çekya liginde forma giyen 34 yaşındaki santrfor ikinci devrede Karadeniz temsilcisinin gol umudu olacaktı. Sezonun ilk yarısında Slavıa Prag ile Şampiyonlar Ligi’nde de boy gösteren tecrübeli futbolcu beklentileri boşa çıkarmadı ve takımına yalnızca 9 maçta kaydettiği 4 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Skoda, sezonun geri kalanında da Rizespor’un en önemli gol silahı olmaya devam edecek.

Karadeniz temsilcisi bu sezon oynadığı karşılaşmalarda istediği puanları alamasa da kalan 8 haftada beklediği tırmanışı gerçekleştirebilir. En yakın rakibine yalnızca 1 puan uzakta olan Çaykur Rizespor, Ünal Karaman önderliğinde çıkış yakalayıp taraftarını mutlu etmek isteyecek.

KAYNAK: beinsports.com → https://tr.beinsports.com/haber/caykur-rizspor-icin-26-hafta-nasil-gecti

Editör: HABER MERKEZİ