STAT: Yeni Rize

HAKEMLER: Taner Gizlenci (7), Ömer Faruk Yeşil (7), Şenol Ersoy ( )

ÇAYKUR RİZESPOR: Yavuz (7) - Hasan (7), Ulaş (8), Murat (7), Eyüp (7) - Mesut (7), Mithat (7) (Dk.89 Semih), Mustafa (7), Engin (7) (Dk.85 Diakhate 4) - Kemal (8) (Dk.76 Kenan 6), Riberio (9)

MERSİN İDMANYURDU: Kerem (3)- Ozan (3), Ahmet (3), Aytekin (4)(Dk.62 Mehmet 4), Güngör (5) - Ramazan (5), Sertaç (4), Caner (4), Fuat (4) - Serkan (4), Tunç (4) (Dk.62 Zafer 4)

GOLLER: Dk.47 Ulaş, Dk.50 - 53 Riberio, Dk.64 Kemal (Çaykur Rizespor)

SARI KART: Mustafa (Çaykur Rizespor), Kerem, Sertaç (Mersin İdmanyurdu),

BANK Bank Asya 1. Ligi'nde 4 hafta üst üst aldığı mağlubiyetlerden sonra teknik direktör Oktay Çevik ile yollarını ayıran ve hafta içerisinde göreve Mehmet Şansal'ı getiren Çaykur Rizespor, Mersin İdmanyurdu karşısında farklı bir galibiyete imza attı: 4-0. Yeşil mavililerin golleri Ulaş, Riberio (2) ve Kemal'den geldi. 5 hafta sonra galibiyetle tanışan Çaykur Rizespor ligde puanını 24'e çıkarırken, Mersin İdmanyurdu 19 puanda kaldı. T

eknik direktör Mehmet Şansal'ın gelişini siyah çelenkle protesto eden taraftarlar, arka arkaya gelen gollerden sonra 'Seviyoruz seni Şansal' sloganları attı. Bu arada karşılaşmayı Galatasaraylı eski yönetici iş adamı Abdürrahim Albayrak da izledi.

7. dakikada Hasan'ın ceza sahasına ortaladığı topu savunmada Ahmet ters bir kafa vuruşuyla kendi kalesine gönderdi, kaleci Kerem topu son anda kornere çıkardı.

11. dakikada Fuat'ın kullandığı serbest vuruşta kaleye gönderdiği sert şutu kaleci Yavuz kontrol etti.

25. dakikada Kemal'in pasında ceza sahasında topla buluşan Mesut'un şutu kaleci Kerem'den döndü.

39. dakikada Tunç'un ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutu kaleci Yavuz kornere çıkardı. İlk yarı golsüz berabere sona erdi.

47. dakikada Mithat'ın sağ taraftan ceza sahasına ortaladığı topu Ulaş, ağlara gönderdi: 1-0.

50.dakikada savunmanın hatasında topu önünde bulan Riberio'nun şutu filelerle buluştu: 2-0.

53. dakikada Mesut'un ceza sahasına ortaladığı topu Engin kaleye gönderdi, top kaleci Kerem'den döndü, dönen topu Riberio düzgün vuruşla kaleye gönderdi: 3-0.

64. dakikada orta sahadan aldığı topla rakip ceza sahası önüne gelen Kemal'in sert şutunda top filelerle buluştu: 4-0.

75. dakikada Zafer'in ceza sahası önünden kaleye gönderdiği şut kaleci Yavuz'da kaldı.

85. dakikada Riberio'nun sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı topu Mesut kaleye gönderdi, top üst direkten auta çıktı.

Karşılaşma ev sahibi ekibin 4-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Şansal; İstediğimizi Aldık

Bank Asya 1. Lig'de sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 4-0 yenen Çaykur Rizespor'da, ilk resmi maçına çıkan teknik direktör Mehmet Şansal, oyun ve skor olarak istediklerini aldıklarını söyledi.

 

Sansal, maçın ardından yaptığı basın açıklamasında, Çaykur Rizespor'un moral ve motivasyon açısından galibiyete çok ihtiyacı olduğunu belirterek, ''Bizim açımızdan çok iyi geçen bir maç oldu. Oyun ve skor olarak istediğimizi aldık. Elbette bazı eksiklerimiz var. Bu sonuç ve tek galibiyetin bize yetmeyeceğini biliyoruz. Bu galibiyetlerin sayısını artırarak hedefe ulaşmak istiyoruz'' dedi.

Taraftarların, göreve geldiğinde kendisi için tesislere siyah çelenk bıraktığını anımsatan Şansal, ''Herkesin görüşüne saygılıyım. Bu işin doğasında var. Ben manav, bakkal değilim. Yıllardır bu işi yapıyorum. Bunlar olacaktır. Bugün maçta galibiyet sonrası desteklediler. Bunlar karşılıklı anlayış ve tanıma ile aşılır. Ne tepki olursa olsun, biz sokakta esnafımızla birlikte olacağız. Çaykur Rizespor'un başarısı için ter dökeceğiz. Bu ortak paydada buluştuğumuzda bütün sorunlar çözülecektir'' diye konuştu.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Serhat Güller ise kötü oynamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi: 

''Her iki yarısı farklı bir karşılaşma oldu. İlk yarıda iyi oynayan bizdik. Ancak ikinci yarının başında yaptığımız üç bireysel hata kalemizde gol oldu. Daha sonra ise kazanma adına gerekenleri yapamadık. Daha sonra oyundan koptuk. Kazanabilme inancımızı kaybettik. Kişisel hataların önüne bir türlü geçemedik. Kişisel hatalar ağır yenilgiye götürdü.''

Güller, ligde kalan iki maçı kazanarak devre arasına girmek istediklerini de sözlerine ekledi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ