2 sezondur çok istemesine rağmen Trabzonspor’un tek bir futbolcu bile vermemesi Yeşil-Mavilileri derinden üzdü. Rizespor Başkan Vekili Halim Mete, Trabzonspor’dan bu sezonda futbolcu alamadıklarını belirterek, “Komşumuz her zaman bizim kardeş şehrimizdir. Rizeliler ve Trabzonlular Türkiye’nin her bölgesinde, Dünyanın her yerinde birlikte omuz omuza iş yapıp sırtlarını birbirlerine yaslarlar. Rizesportif A.Ş. olarak iki yıldır görevdeyiz. Bu sezonda komşumuzdan birçok kez futbolcu talebinde bulunduk. Ama onların bize sunduğu oyuncularla bizim istediklerimiz bir türlü uyum sağlamadı” dedi.

Sözünü Almıştık
Bu sezon başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzonspor tesislerini ziyaret ettiğinde kendilerinin de orada bulunup bu konuyu görüştüklerinin altını çizen Halim Mete, “Başbakanımızın bu ziyaretinde Kemal Yardımcı, Şadan Kalakvan ve Metin Kalkvan ile birlikte Devlet bakanımız Faruk Ozak, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Teknik Direktör Şenol Güneş ile masaya oturup futbolcu alma konusunu görüştük. Rizespor’a artık bu sezon bir futbolcunun verilmesini istedik. Onlarda vereceklerini söylediler. İki komşu takımın birlikteliği futbolcuların verilmesiyle tamamlanması gerektiğinin altını çizdik. Trabzonspor buna hep olumlu baktı ama gel gör ki bir transfer bile yapamadık” dedi.

Alış-Veriş Olmalı
Başkan Vekili Mete; “Rizespor olarak Trabzonspor’dan Mustafa Yumlu’yu istedik. Mustafa’nın takımda kalacağını söylediler. 2 yıldır istediğimiz Barış Memiş yeniden istedik. Maalesef oda olmadı. Barış bize Karşıyaka’ya gideceği gün teklif edildi. Ayrıca pilot takımı Karadenizspor’dan Savaş’ı istedik ve bunu Sadri Şener’e söylememize rağmen buda olmadı. Bu kadar komşu ve dost insanların bir arada bulunduğu bir yerde futbolcu transferi bir türlü denk gelmiyor. Bizde mi yoksa Trabzonspor’da mı bir eksiklik var bunu anlayamadım. Dostlar arasında futbolcu alış verişi yapamadık. Talep ettiğimizde Trabzonspor hayır demiyor ama beklediğimiz oyuncuların transferlerini gerçekleştiremedik. Buda bizi üzdü. Bu konuda içimiz buruk” diye konuştu.
günebakış
Editör: HABER MERKEZİ