İlyas GÜR

Estonya’nın- Tallinn şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyon kulüpler kupasında takım halinde Avrupa Şampiyonu olan, Çaykurspor kulübü Judo takımının bu önemli başarısı, Rize’de büyük sevinçle karşılandı.

Çaykurspor kulübü Başkanı Ekrem Yüce,” Takımımızı Estonya’ya uğurlarken başarılı olacaklarına inancımın sonsuz olduğunu söylemiştim. Nitekim sporcularımız birinci turda Rus takımını 4–3 yenmeyi başardı. İkinci turda Alman takımını yine 4–3 yenerek finale yükseldi. Finalde Rusya’nın gladyatör takımını da 4–3 yenerek, birinci olmuştur. Rus takımı ikinci, Almanya üçüncülüğü elde etmişlerdir. Yöneticilerimiz, Antrenörümüz ve sporcularımız bana Şampiyonluk sözü vermişlerdi. Adam gibi bu sözlerinde durarak bu başarıyı Türkiye’mize kazandırdılar. Ülkemize, Rize’mize ve kulübümüze tarihi bir şampiyonluk kazandırdılar. Demek ki, Türkiye çoktan AB’ye girmiş ve sporda da önemli birincilikler elde etmeye başlamıştır. Estonya’ya giderek bu büyük başarıyı Türkiye’mize ve kulübümüze kazandıran tüm sporcularımız ve görevli yöneticilerimizi, Türkiye Judo Kuraş Federasyonumuzu candan kutluyorum. Sporcularımdan gelecekte yapılacak olan Dünya şampiyonluğunu bekliyorum.”diye konuştu. Estonya’da Çaykurspor judo takımı antrenörlüğünü Ramazan Öztürk ve beraberinde Çaykurspor kulübü yöneticileri Mahir Biberoğlu, Ziya Aksoy ve Masör Sinan Tezcan eşlik etmektedir.

Öte yandan Çaykurspor kulübü judo takımının sessiz ve sedasız Avrupa şampiyonu olması Rizeli sporseverler arasında büyük sevinç meydana getirdi.

Şampiyonlar yarın Kulüp Başkan ve yöneticileri, aileleri tarafından Trabzon Havaalanında karşılanacak.

Editör: HABER MERKEZİ