2009–2010 sezonu Rize U–17 ligi başladı. Sezonun ilk maçında Çayelispor kendi sahasında Çaykurspor’u 3–1 yenerek lige iyi bir başlangıç yaptı.

Çayeli şehir stadında oynan karşılaşmada izlenmeye değer bir futbol sergileyen Çayelispor’un gençleri, güçlü rakibi karşısında Ahmet Yılmaz’ın ayağından kazandığı 3 golle rakibi Çaykurspor’u 3–1 mağlup etmeyi başardı. Maç sonrası Çayelispor adına bir açıklama yapan Çayelispor Altyapı Antrenörü Behiç Muşdal, “U–17 liginde bugün oynadığımız ilk maçımızda iyi bir başlangıç yaptık. Grubumuzda güçlü rakiplerimiz olmasına karşın çok yetenekli oyunculara sahip bir takımız var, şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuza inanıyorum” dedi.

Öte yandan, 1993 ve daha sonra doğumlu sporcuların mücadele ettiği Rize U–17 liginde, 2 grup halinde düzenlenen ligden ilk 2 takım çıkacak ve daha sonra çapraz eşleşme olup yarı final, final sonunda birinci olan takım Rize ilini temsilen Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu Türkiye şampiyonasına katılma hakkını elde edecek.

U–17 ligi 11 takımın katılımıyla 2 gurup halinde çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Guruplardaki takımlar...

A GURUBU

Telekomspor

Fındıklıspor

Rize Belediyespor

Fındıklıspor

Ardeşenspor

B GURUBU

Çaykur Rizespor
Kalecikspor

Çaykurspor

Çayelispor
Pazarspor

İl Özel İdarespor

 

 

Editör: HABER MERKEZİ