Haber/Yorum: Rıza KAMİL

Rize Birinci Amatör Küme B Grubunun 5. hafta maçında Çayelispor ile Telekomspor 13.11.2010 Cumartesi günü Çayeli İlçe Stadı’nda saat 13.00’ da karşılaştılar. Maçta üstün bir oyun sonuca ilk yarıda 1 ve ikinci yarıda bulduğu 4 golle 5–0 gibi farklı bir sonuçla maçı Çayelispor kazandı.

Maçın henüz 3. dakikasında ceza sahası üzerine atılan topta Muhammet’in düşürülmesi sonucu kazanılan frikik atışını kullanan Muharrem’in nefis vuruşu üstten az farkla auta çıktı.12. dakikada Onur güzel sürerek taşıdığı topu yerden ortaladı, müsait pozisyonda penaltı noktası üzerinde M.Emin ıskaladı. Bu gol fırsatının kaçırılmasından sonra gelişen bir atakta korner çizgisi üzerinde Muhammet’e çok sert bir faul yapıldı. Yan hakem es geçti orta hakem de bu karara uydu. Muhammet bu pozisyon sonra uzun süre yerde kıvrandı ve mecburen oyuncu değişikliğine gidilerek oyuna Kadir girdi.20. dakikaya kadar seyir zevki ve heyecanı olmayan bir müsabaka izledik. Ortada vasat bir futbol vardı bu dakikalara kadar. Bugün gününde olan Telekom defans oyuncularını kâh bir bel hareketi kâh bir ayak şaşırtması ile sağa sola yatıran Onur’un 21. dakikada yaptığı ortaya kafa ile defanstan çıkarak gelip vuran Burak’ın vuruşu üstten autla sonuçlandı.32’de Küçük Serhat ortaladı Muharrem kötü vurdu.33’te ve 34’te Muharrem ve Onur kaleci ile karşı karşıya kaldıkları pozisyonları değerlendiremediler. İstenen gol bir türlü gelmiyor. Hakemler çok kötü bir yönetim gösteriyor. Gereksiz yere ofsayt kararları veriyorlar. Bu sonuca birde Çayelisporlu oyuncuların fırsatları değerlendirememesi eklenince istenen gol bir türlü gelmek bilmiyor.37. dakikada kazanılan serbest atışta Burak’ın harika ortasına aynı güzellikte yükselerek şimşek gibi kafa ile çakan Zafer’in vuruşu kalecinin şaşkın bakışları arasından ağlarla buluşarak Çayelispor 1–0 öne geçti. Golden sonra bir nebze stresi üzerinden atan ev sahibi Çayelispor oyuna ağırlığını geliştirdiği sağlı sollu ataklarla koydu. Adeta Telekomspor’u kendi ceza sahasında hapsetti.42 ve 43’te Kadir iki mutlak golden yararlanamadı. Kadir önceki maçlarda olduğu gibi yine birçok ofsayt pozisyonuna düşerek takımının ataklarını gereksiz yere kesti. İlk yarı Çayelispor’un 1–0 üstünlüğü ile sona erdi.

İlk yarının ilk 10 dakikasında daha istekli görünen Telekomspor cılız ataklar geliştirdi fakat Çayelispor kalesine kadar ulaşamadan atakları son buldu. Bu dakikalarda oyuna konsantre olamayan Çayelispor hakem üçlüsünün de kötü yönetimi sonucu istediği oyun anlayışını ilk 15 dakikada sahaya yansıtamadı. Kanat oyuncularından M.Emin ilk yarıda aldığı topları bir bir eritti.Bunda içe dönük futbol anlayışını önceki maçlarda olduğu gibi benimsemesi etkili oldu.20. dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan Çayellispor forvet oyuncularının beceriksizliğinden en az 5 golden oldular.

İkinci yarıda Çayelispor oyuna çok hızlı bir başlangıç yaptı.46 ve 47. dakikalarda Kadir’in yine kendi duruş yerini ayarlayamaması sonucu iki mutlak golden olduk.49’da soldan gelişen bir atakta M. Emin müsait pozisyonda topu kaleciye nişanladı.52’de Ergün’ün 25 metreden nefis ve sert vuruşu az farkla üstten auta çıktı. Çayelispor’un atakları deyim yerindeyse dolu gibi yağıyor. Futbolcular bu dakikalarda çok istekli gözüküyorlar.54’te Kadir sakatlanarak yerine Ercan girdi.66. dakikada bize göre sahada çok koşan ve en iyisi olarak gözüken Yaşar’ın akıl dolu olarak defansın arkasına attığı topla buluşan M.Emin kalecinin yanından topu ağlarla kucaklaştırdı ve bu golle Çayelispor 2–0 öne geçti. Dakikalar 73’ü gösterirken bu dakikalarda orta uç oynayan M.Emin Telekom defansının arkasına atılan bir topta ofsayt var diye duraklamaları sonucu topu önüne alarak nefis vurdu ağları dans ettirdi ve takımını 3–0 öne geçirerek rahatlattı.79. dakikada Büyük Serhat’ın topu kaptırması sonucu gelişen Telekom atağında oluşan faul sonucu atılan serbest vuruşu kalecimiz harika kurtardı. Bu atak ve topun kaleci ile buluşması Telekomspor’un ilk ve tek atağı idi.80. dakikada oyunda dikkatlerin dağıldığı bir ortamda Büyük Serhat Korner çizgisine yakın bir yerden çaprazdan nefis vurdu kalecinin uzanamayacağı arka direkten meşin yuvarlak ağları bir kez daha havalandırdı.82’de yine Büyük Serhat’ın vuruşunda top direkte patladı.85’te M. Emin Telekomspor defansını arasında kendini unutturdu ve nefis sıyrıldı vurdu kendisinin 3. takımının ise 5. golüne imza atarak hat-trick yaptı. Çok kötü bir yönetim gösteren orta hakem Telekomsporlu oyuncuların sertliğine göz yumdu ve kart çıkartmamakta ısrar etti. Maça 3 dakika ilave olması sonrası bu dakikalarda başka gol olmayınca Çayelispor, Telekomspor’u 5–0 ile geçerek puanını 12’ye çıkarttı. Telekomspor ise 3 puanda kaldı ve kendileri için tehlike çanları çalmaya başladı. Maçın ikinci yarısında Çayelispor hocasının yaptığı oyuncu değişiklikleri ve oyuncuların yerlerini değiştirmesi gollerin peşi sıra gelmesinde etkili oldu. İkinci yarıda M.Emin ilk yarının aksine ikinci yarıda devleşerek üç güzel gole imza attı. Bu futbolcunun ilerleyen haftalarda santrafor mevkiinde oynatılması düşünülmelidir.

 


          

 

Editör: HABER MERKEZİ