Çayelispor, Trabzon Doğanspor ile Bölgesel Amatör Ligi 18. haftasında yarın karşı karşıya gelecek. Ligin ikinci yarısında ilk yarıda sergilediği performansın altında kalan Çayelispor, son maçında sahaya Play-Out oynamamak için çıkacak.

BAL Ligi'nde bu sene uygulanan kurallara göre Rize ilini temsil eden 3 takımdan aralarında en alt sırada bulunan takım direkt düşerken, Rize ikincisi olan takım ise Play-Out oynayacak. Ligde son haftaya girilirken puan tablosunda Rize Özel İdarespor 36 puan ile Rize lideri konumunda. Çayelispor ise Özel İdarespor'un 2 puan arkasında 34 puan ile takibini sürdürüyor. Rize ili üçüncüsü ve Süper Amatör Ligi'ne düşmesi kesinleşen takım, 17 puan ile Salarhaspor.

Çayelispor kazanması halinde Özel İdarespor'un kaybetmesini bekleyecek. Özel İdarespor'un, Bayburt Belediyespor ile deplasmanında berabere kalması bile ligde kalmasına yetiyor.

Öte yandan 11. hafta karşılaşmasında Çayelispor'u 1-0 yenerek Rize takımları arasında öne çıkan Özel İdarespor 16. hafta oynadığı Bahçecikspor karşılaşmasında 10 kişi kalan rakibinden son dakikalarda gol yiyerek şamiyonluk yarışından kopmuştu.

Çayelispor'da ise Erzincan Ulalarspor karşılaşması ardından Teknik Direktör İsmail Hakkı Yazıcı'nın istifası sonrası takımı antrenör Kadir Çorapçı sahaya çıkaracak. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı 2-1 ile kazanan Çayelispor o dönemde lider konumda devre arasına girmişti.

Ligde şampiyonluk yarışı ise iki Trabzon takımı arasında sürüyor. Son hafta lig lideri Çarşıbaşı Belediyespor kazanması halinde lig şampiyonu olurken puan kaybetmesi halinde son haftayı BAY geçen Bahçecikspor lider bitirecek.

Editör: HABER MERKEZİ