Rize U-19 Liginin A grubunda ilk iki sırayı paylaşan Çaykurspor ve Çayelispor Genç takımları Ekrem Orhon Stadı’nda 20.01.2011 Perşembe Günü saat 11.00’da karşılaştı. Havanın açık güneşli olduğu bir günde oynanan maç sonunda güzel bir oyun sonucu Çayelispor, lider Çaykurspor’u tek golle geçerek liderlik koltuğuna iki puan fazlası ile oturdu.

 U-19 Ligi A Grubunda ilk iki sırayı alan iki takımın karşılaşması oldukça çekişmeli geçti. Çayeli’nde ligin ilk yarısında oynanan ilk maçı biraz da şansının sayesinde alan Çaykurspor bu maça favori olarak çıktı. Fakat maçta daha çok kazanmayı isteyen bir mücadele sergileyen Çayelispor bu isteğini de 1-0’lık galibiyetle gerçekleştirmesini bildi.

Her iki takım da maça temkinli başladı. İki takım ilk dakikalarda birbirlerini tartmayı yeğlediler. Çaykurspor ilk çeyrekte daha üstün gözükmesine rağmen oyuna bu dakikadan sonra denge geldi. İlk çeyrekten sonra rakip sahada daha çok gözüken ve pozisyon bulan bir Çayelispor, bu anlarda özellikle Mesut Kambur ile bulduğu fırsatları golle sonuçlandıramadı. Çayelispor’un iki topu da direkten döndü. İlk yarıda gol olmayınca takımlar soyunma odalarına 0-0 ile gitmek zorunda kaldılar.

İkinci yarının başlarında ilk yarıda olduğu gibi Çaykurspor baskılı oynadı. Kalesinde devleşen Çayelispor Kalecisi Cahit Emre, Çaykurspor’un geliştirdiği ataklar sonucu oluşan gol pozisyonlarını engelleyerek onlara olası gol imkânı vermedi. Yerinde topa müdahale eden bir Çayelispor defansının varlığı da buna güven unsurunu ekledi. Orta sahada Orhan bugün topları ezmediği gibi tekniğini de konuşturarak arkadaşlarına iyi paslar attı ve yeri geldiğinde defansına da yardım etti. Takımda bugün müthiş bir uyum vardı. Mesut Kambur yine hareketli idi ve Çaykurspor defansına da çoğu kez zor anlar yaşattı. Dakikalar 85’i gösterirken Çayelispor sol taraftan geliştirdiği bir atakta ceza sahası içine gönderdikleri topa müthiş bir çıkış yaparak önüne alıp düzelterek vuran Mesut Kambur’un yerden vuruşu kalecinin sağından ağlarla buluştu ve bu golle Çayelispor Gençleri 1-0 öne geçti. Gol sonrası büyük bir sevinç da yaşadılar. Orta hakem maça 6 dakika ilave etti. Uzatma dakikalarında da başka gol olmayınca Çayelispor Genç Takımı deplasmanda lider Çaykurspor’u 1-0 yenerek hem altın değerinde üç puan aldı ve hem de liderliği iki puan fazla ile ele geçirdi.

U-19 Ligi A Grubunda son üç haftaya girilirken Lider Çayelispor’un 18 puanı bulunurken bugünkü mağlubiyet sonrası liderlikten düşerek ikincilik koltuğuna oturmak zorunda kalan Çaykurspor’un ise 16puanı bulunuyor. Çayelispor sırasıyla kendi evinde Kalkanderespor, Fındıklıspor ile oynadıktan sonra son maçını deplasmanda Telekomspor ile yapacak.

Öte yandan maç sonunda Çayelispor'un gelecek vaad eden oyuncularına Külüp Başkanı Mustafa Baltacı tarafından Sini Cafe Restoranda bir yemek verildi.  

Haber-Foto : Rıza Kamil

 

Editör: HABER MERKEZİ