29.01.2011 Cumartesi Günü saat 13:00’da Çayeli İlçe Stadı’nda Çayelispor ile Güneysuspor arasında oynanan karşılaşmayı, Çayelispor rakibini  8-0 gibi farklı bir skorla yenerek Play-Off maçları öncesi büyük bir moral depoladığı gibi taraftarlarının da güvenini kazandı.

Çayelispor, taraftar desteğini özellikle de Çayeli Meydan Taraftarlar Grubunun müthiş coşkulu ve görsel şovlarla destekledikleri tezahüratını arkasına alarak maça hızlı başladı. Maçın henüz 3. dakikasında, Kadir orta sahadan aldığı topu bekletmeden aşırtma bir vuruşla ileri çıkan müdafaa oyuncusu Ramazan’ın önüne çıkarttı. Ramazan bekletmeden güzel bir vuruşla Çayelispor’u 1-0 öne geçirdi. İlk yirmi dakikada iyice baskı kuran Çayelispor, ne yazık ki bulduğu fırsatları gole çeviremedi. İlk yirmi dakikadan sonra oyunda dengeyi kuran Güneysuspor, geriden yaptığı paslarla ileri çıkarak Çayelispor kalesinde gol aramaya başladı. Bu fırsatlardan birinde 25 metreden çektikleri sert şut kaleciyi de geçerek üst direğin içine vurdu, fakat kale çizgisini geçmedi. Bu kaçan fırsat, maçın kırılma noktası idi bize göre. İlk yarıda başka gol olmayınca Çayelispor, Güneysuspor karşısında 1-0’lık skorla soyunma odasına gitti.

İkinci yarının başında Çayelispor, Fatih’in nükseden sakatlığı sonucu zorunlu bir değişikli yaparak, yerine Ercan’ı oyun sahasına sürdü. Bu yarıya da Çayelispor, ilk yarıdaki hızlı başlangıcından daha hızlı bir giriş yaptı. 48’de Zafer’in defansın arkasına attığı akıl dolu uzun pası alıp süren Muharrem ceza sahasına girer girmez vurdu ve top kalecinin solundan ağlarla kucaklaştı. Bu golle Çayelispor, 2-0 öne geçti. 50.dakikada Mehmet Emin köşe vuruşundan gelen topa çok sert vurdu, kale direğinden dönen topa ilk golün sahibi Ramazan’a sadece dokunmak kaldı 3-0. Dakikalar 60’ı gösterirken Ahmet Mesut’un köşe vuruşundan gelen topuna müthiş kafa vuran Kadir’in vuruşu şanssız bir şekilde çok az farkla auta çıktı. 65’te Kadir nefis bir pasla Muharrem’i buluşturdu ve bu  futbolcu da boş kaleye topu göndererek Çayelispor’u 4-0 öne geçirdi. Güneysuspor, birbiri ardına gelen gollerle şaşkınlık içerisinde. Bu golden sonra Kadir yerini Yaşar’a bıraktı. Çayelispor, gökten adeta gol yağdırıyor. Bu dakikalarda Çayelispor taraftar grubu Çayeli Meydan’ın şarkıları goller eşliğinde gökyüzünü inlettiği gibi ortamı da ısıtıyor.71’de Yaşar, Muharrem’e al da at dercesine bir top çıkardı, bu futbolcu da affeder mi; sert vuruş ve Güneysuspor kalesinde 5. gol. 85’te Mehmet Emin, Muharrem’e o da Güneysu kalesine 6-0.75’te Ahmet Mesut’un sakatlanması ile oyuna yerine giren Yavuz 86. dakikada takımını 7-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu gol aynı zamanda Yavuz’un bu sezon attığı ilk gol olarak tarihe geçti. 90. dakikada bu sefer Ercan 8. golü atarak perdeyi kapadı. Maça orta hakem 4 dakika ilave etti. Bu ilave dakikalarında başka gol olmayınca Çayelispor, Play-Off öncesi çıktığı son ciddi sınavından yüzünün akı ile ve de 8-0 gibi tarihi bir farkla çıkmasını bildi.

Maç sonu bir açıklama yapan Çayelispor Kulüp Başkanı Mustafa BALTACI ‘’Bu güzel mücadelenizi birbirinden şık gollerle süslendirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. İşte bu ya; Çayelispor bu olmalı. Bu maç bizlerin takım olarak ileriyi daha iyi görmemize yardımcı oldu. Önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağımız Çamlıhemşin maçı ile grup maçlarımız sona erecek. Ciddi süreç olan Play-Off maçları başlayacak. Sizler takım olarak Antalya kampını hak ettiniz. 15-22 Şubat arası Antalya’da kamptayız. Herkes kendine iyi baksın. Bizleri hep beraber iyi günler bekliyor. Bu maçta bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza özelliklede Çayeli Meydan Taraftar Grubuna çok teşekkür ediyorum. Onlar bizim için 12.adam gücündedir. Desteklerini esirgemesinler’’ dedi.

Haber: Rıza KAMİL

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ