Haber Yorum: Rıza Kamil

Rize Birinci Amatör Küme B Grubu 4. hafta maçında Çayelispor, deplasmanda karşılaştığı Yaylacılarspor’u 7–2 gibi farklı bir skorla hezimete uğratarak maçları mültiseriye sonuç olarak bağladı. 

06.11.2010 Cumartesi günü saat 13.00’ da İyidere Stadında oynanan maçta zayıf rakibi karşısında ilk yarıyı zorlanmadan 2–0 ile önde kapatan Çayelispor, ikinci yarının başında yediği iki şok golle durumun beraberliğe gelmesinden sonra silkelenip kendine gelmesi sonucu tecrübesini de konuşturarak bu yarıda bulduğu 5 golle maçı 7–2 gibi farklı bir skorla bitirmesini bildi. Maç açık ve güneşli bir havada her şeyin futbol oynamaya elverişli olduğu bir ortamda Çayelispor’un daha maçın ilk dakikalarında geliştirdiği organize ataklarla biz seyircilere de göze hoş gelen futbolla başladı. İlk 10 dakikada Çayelispor’un müthiş baskısı golle sonuçlanmadı. Bu biraz da ileri uç adamlarının beceriksizliği mi desek daha doğrusu işi ciddiye almamasından kaynaklandı.12.dakikada ani gelişen Yaylacılar atağında bir gol fırsatının değerlendirilememesi sonucu devamında Çayelispor aradığı ilk golü defansın arkasına atılan bir topu ağlarla kucaklaştıran Muhammet ile bularak takımını 1–0 öne geçirdi.18. dakikada Muharrem’in akıl dolu aşırtma vuruşu şanssız bir şekilde üstten auta çıktı.20’de bu sefer Muhammet kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondan yaralanamadı. İlk 20 dakikada içerisinde Yaylacılarspor’un ileri uç oyuncularının mutlak iki gol pozisyonunu Çayelispor kalecisi Resul güçlükle önledi.42. dakikada Onur’un serbest vuruşunda kaleciden dönen topu kale çizgisi üzerinde tamamlayan Muharrem’in vuruşu Çayelispor’u 2–0 öne geçirdi.

İlk yarıda orijin noktası defans olan atak başlangıçları “belli ki bir çalışmanın ürünü olsa gerek’’ organize bir şekilde yerden akılcı paslarla gelişerek defans arkalarına, sağa sola dağıtılan ve atılan toplarla gol arayan Çayelispor biraz disiplin eksikliği diyelim veya kolayı yapma yerine daha şık gözüksün diye diyelim ilk yarısı en az 10–0 olacak yerine 2–0 ile yetinmek zorunda kaldı. Fakat takımın iyi göze hoş gelen oyun oynama gayreti Çayelispor’un ilerleyen haftalarda yeni kaynaşan takımın daha iyi olacağı işaretlerini de vermiş oldu. Geçmiş haftalarda şahit olduğumuz açık oyuncuların ısrarla içe dönük oynama alışkanlığının devam ettiğini gördük. Bunu açık oyuncularının artık aşması gerekir. Topu daha çok çizgiye tutup zaten kondisyonu eksik zayıf oyunculardan kurulu bir takım karşısında bir provasını yapmaları lazım. Oyuncuların birbirleri ile konuşarak oyun oynamaları birbirlerini tamamlamaya özen göstermeleri ve moral bozucu davranışlardan kaçınmaları  sporcu dayanışması ve örnek olması açısından bizleri bir hayli memnun etti.

İkinci yarıya oyuna hızlı başlayan “biraz da Çayelispor’un disiplinsiz oyun anlayışının devam etmesi sonucu” Yaylacılarspor iki şok golle skoru 2–2 yaparak beraberliği sağladı. Bu goller onların özgüveninin artmasına yol açtı. Uykudan silkelenen devler tecrübe ve kaliteli oyuncuları sayesinde gol sağanağı olup yağdılar. Bu biraz da seyircilerinin uyarı şeklindeki bağırışları etkili oldu desek haksızlık olmaz. Demek ki seyirci 12. adam olarak Çayelispor seyircisi işlevini yerine getirdi.71’de Muhammet, 76’da Gürcan, 83’te Ergün, 86’da Yaşar, 89’da ise yine Muhammet sahne alarak başrolleri oynayarak multiseri bir şekilde golleri sıraladılar.

Maçın 80. dakikasında Yaylacılarspor’un 9 no’lu oyuncusu ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçın hakem üçlüsü genelde iyi maç yönetti. Sonuca etki edecek düdük çalmadı. Bu maç bizlere “futbolda takım küçümsemeyeceksin” ve “işi ciddi tutacaksın” sözlerinin kulağımıza küpe olması gerektiğini bir kez daha hatırlatması bakımından iyi bir örnek oldu. Maçı 7–2 gibi farklı bir şekilde kazanan Çayelispor puanını bu sonuçla 9’a çıkarttı. Yaylacılarspor ise 3 puanda kalarak derin bir yara aldı. Kısıtlı imkânlarla en iyisini yapmaya çalışan Yaylacılarspor’u bu maçta gösterdiği performansından dolayı da kutluyoruz. 

Maç sonu bir açıklama yapan Çayelispor Teknik Direkörü Kenan Osma; Çayelispor futbol takımı gün geçtikçe birbirine alışıyor. Takım olma yolunda ilerliyor bugün oyunun belli bölümlerinde göze hoş oyun sergiledik. İlerleyen haftalarda oyun üstünlüğü 90 dakikaya yayacağız. Bu galibiyette emeği geçen herkesi kutluyorum. 

Çayelispor Kulüp Başkanı Mustafa Baltacı ise yaptığı açıklama önemli mesajlar verdi. “Takımımız bizim arzuladığımız ölçütte lige henüz hazır değil. Bizim yerimiz de aslında burası değil. Fakat bazı şanssızlıklardan dolayı bu amatör ligdeyiz. Maçın ilk yarısında iyi idik. Çok gol kaçırdık. İkinci yarının başında sendeledik fakat uyanmamız devin uyanışı gibi oldu ki bu yarında 5 gol peş peşe bulduk. Oyuncularımı alınlarından öpüyor ve kutluyorum. Maç sonlarında gerek yazılı ve gerekse görsel medyada eleştiriler oluyor. Bu eleştiriler olmasın demiyoruz. Eleştiri olacak tabii ki. Biz istiyoruz ki eleştiriler yapıcı yol gösterici olsun, kırıcı olmasın. Yanlışları deyip bizim daha iyi yerlere gelmemiz için yapılması gerekenleri sıralayanların başım üstünde yeri var. Bu böyle yapılırsa gerek biz yöneticiler ve gerekse teknik heyet ve en önemlisi futbolcu kardeşlerimizin moral motivasyonları maksimuma ulaşıp tavan yapacaktır. Bu ideal tabloda hepimiz mutlu olcağız. Amacımız zaten bu değil mi? Genç kardeşlerimizi oynatmamız için yapılan eleştirilere hak veriyorum. Gönül isterdi ki hep ve daha çok geç oynatalım. O genç kardeşlerimin bu sene üniversite sınavları var ve o sınav onlar için daha önemli. Lig uzun bir maraton sabırlı olalım; göreceksiniz ileriki maçlarda oynayacaklar. Takımda taşlar yerine henüz oturmadı. Amacımız biz yöneticiler olarak zamanımızın çoğunu inanın evimizden çok Çayelispor’umuza karşılıksız bir sevda ile veriyoruz. Çünkü biz Çayeliliyiz ve hizmet adamıyız. Onun için buradayız ve en iyisini yapmak da bizim boynumuzun borcudur. Takımızı maçlara gelerek ve destekleyerek 12. adam rolünü en iyi şekilde gerçekleştiren taraftarlarımıza da teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu kurban bayramı Çayelispor ve Çayeli halkı olarak çift bayram olarak kutlanacak. Onun müjdesini veriyorum. Tesislerimizin temeli atıldı ve resmi temel atma törenini de siz değerli Çayeli halkı ile hep beraber bayramdan sonra şölen havasında yapacağız. Bu Çayelispor’un kurulduğu 1949 yılından bu yana gelmiş geçmiş en büyük bir olaydır ve 61 yıllık tarihi için bir milattır. Bizi izlemeye devam edin diyorum. Göreceksiniz sonu hepimiz için mutlu bir tablo olarak gerçekleşecektir.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ... 


 

 

Editör: HABER MERKEZİ