Bölgösel Amatör Ligi'nde mücadele eden Çayelispor'da yarın yapılacak olan kongreye izin çıkmadı.

Geçtiğimiz günlerde Çayelispor'da alınan olağan genel kurul kararı sonrası hazırlıklar başlamıştı. Bu kapsamsa kulüp başkanlığı  seçimi için iki aday çıktı. İlk olarak Engin Sofu aday olacağını açıkladıktan sonra Mehmet Köksal Yazıcı'da aday olduğunu belirtti. Çayelispor tarihinde ilk kez iki adaylı girilen seçim öncesi listeler hazırlayan adaylar seçim çalışmalarına başladı. Kongre için pandemi şartları dikkate alınarak Çayeli ilçe statında tirübünler hazırlandı. Yarın yapılacak olağan genel kurul öncesi Dernekler Müdürlüğünden Çayelispor'a şok bir karar geldi. Rize İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, Çayelispor kulübüne yazdığı yazıda pandemi şartları gereği kongrenin şuan için uygun olmadığı, 1 Aralık 2020 tarihine kadar kongre yapılamayacağı belirtildi.

ÇAYELİSPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULUNDAN AÇIKLAMA
Bu gelişmeler üzerine acil toplanan Çayelispor yönetim Kurulu konunun değerlendirilmesi yapıldı. Toplantı sonrası Çayelispor Başkanı Yusuf Ziya Şerifoğlu bir basın açıklması yaptı. Şerifoğlu, "Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar gereği OLAĞAN GENEL KURUL yapılmasına karar verilmişti. Buna rağmen İçişleri Bakanlığının almış olduğu 02/10/2020 tarih ve 86 no lu kararına rağmen 29/09/2020 tarihinde kulübümüz tarafından Rize İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ den Genel Kurul yapma izni istenmiştir. İlgili müdürlük cevaben İçişleri Bakanlığının kararından dolayı Genel Kurul toplantısı 01/12/2020 tarihine kadar yapılamayacağını belirtmiştir"
Şerifoğlu, "Bu doğrultuda herhangi bir olumsuzluk ve kanunlarımıza muhalefet etmemek adına halı hazırdaki Genel Kurul şartları korunmak üzere GENEL KURUL TOPLANTISI ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni GENEL KURUL TOPLANTI tarihi pandemi kurulları doğrultusunda kamuoyu ile paylaşılacaktır. Tüm kulüp üyelerimiz ve Çayeli kamuoyuna duyurulur" şeklinde açıklamada bulundu.

Kongrenin ne zaman yapılacağı yeni alınacak karar sonrası belirlenecek.


 

Editör: HABER MERKEZİ