MUSTAFA TAŞ

Çayelispor kendi saha ve seyircisi önünde misafir ettiği Rize Belediyespor’u ilk yarıda 1 ikinci yarıda bulduğu 2 golle 3–0 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Havanında iyi olmasına fırsat bilen çok sayıda Çayelili sporseverlerin ve özellikle Çayeli Meydan taraftarlar grubunun desteğini maç boyunca hissetti.

İlk Yarıdan Dakikalar:

Maçın henüz 4. dakikasında geliştirilen atakta Çayelispor’lu Kadir’in Rize Belediyesporlu oyuncular tarafından düşürülmesi hakemin gözünden kaçtı.

5.dakikada çapraz pozisyondan Çayelispor’dan İsmail’in vurduğu şut üstten auta çıktı.

 8. dakikada Çayelispor adına geliştirilen atakta Kadir usta vuruşla Kaleye gönderdiği top hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı.

11. dakikada kazanılan köşe atışı Rize Belediyespor’lu oyuncular tarafından uzaklaştırılmakla kalmadı Çayelispor kalesinde gol pozisyonuna dönüştü.

15. ve 25 dakikalarda Çayelispor defasının kademe hatalarında oluşan Rize Belediyespor atakları golle sonuçlanmadı.

Maçın 36 dakikasında köşe atışından gelen topu çok güzel takip eden Kadir topu üstü bir vuruşla kalecinin uzanamayacağı köşeye bıraktı. Takımını 1–0 öne geçirdi.

42.dakikada Çayelispor’dan Mustafa Keleş orta sahadan aldığı topla rakip oyuncuları ekarte ederek ceza sahasına kadar sürdüğü topa güzel vurmasına rağmen top üstten auta çıktı.

İlk yarı 1–0 Çayelispor’un galibiyetiyle sona erdi.

Maçta İkinci Yarı

Çayelispor ilk yarının aksine ikinci yarda oyunu rakip sahaya yıktı.

50. dakikada Çayelispor’dan Kadir defansın hatasından yaralanamadı ve takımını bir golden etti.

Çayelispor ikinci golü bulduğu 70.dakikaya kadar rakip kalede ataklar geliştirdi ise de savunmasında açıklar verdi. Rize Belediyespor’lu oyuncular tecrübesizliklerden dolayı atakları golle sonuçlandıramadılar.

70. dakikada orta sahanın solundan aldığı topla ceza sahası içine giren Kadir düşe kalka sürdüğü topu çok düzgün bir vuruşla filelerle buluşturarak maçı 2-0’a getirdi.

80.dakikada Rize Belediyespor adına geliştirilen atak sonuçsuz kaldı.

Maçın 90.dakikasında ise Mustafa Keleş orta sahadan aldığı topu uzun bir depar atarak Rize Belediyespor’lu oyuncuları birer birer ekarte ederek ceza sahasının solundan Kadir’e yaptığı asist’i Kadir yerinde bir vuruşla gole çevirdi.

Maçın genelini değerlendirecek olursak Çayelispor Rize Belediyespor maçının ilk yarısında çok iyi bir oyun sergilemeyemedi. Fakat tecrübesiyle seyirciyle kazanmasını bildi. Takımların bir sezon boyunca dönem dönem düşüşler yaşadığı düşünülürse Çayelispor’un geçen hafta Filizçay karşısında yaşadığı düşüş ardından Belediyespor karşısında özellikle ikinci yarıda sergilediği oyunla yeniden eski günlerine dönmeye başladığının işaretlerini vermeye başladı. Çayelispor’da Kadir biraz daha dikkatli oynasa ataklarda ofsayt a düşmese bulduğu 3 göle en az 3 tane daha eklemesi içten bile değildi.

Maç sonunda görüşlerini aldığımız Çayelispor Teknik Direktörü Muhammet Yılmaz şunları söyledi: Geçen hafta iki futbolcumuz sakatlandı iki futbolcumuz kırmızı kart gördü. Çayelispor’da yedek oyuncu as oyuncu kavramı olmadığı bilinciyle geçen haftadan farklı bir 11 ile sahaya çıktık. Maçın ilk devresinde istediğimiz oyunu tam anlamıyla sergileyeme sekte ikinci devre istediğimiz oyunu sahaya yansıttık daha fazla rakibimizin üzerine gittik. Pozisyonları bulduk galip geldiğimiz için memnunuz. Ligin 2. yarısı daha çok zorlu maçlara sahne olacağı bir gerçek çünkü play-of maçları oynamak isteyen takımlar ve 2. amatör’e düşecek takımların belli olacağı periyotta kötü bir sürprizle karşılaşmamak için takımımıza yeni oyuncular katarak gücümüzü artırdık. Bu haftadan itibaren aramıza katılan Lasha, Mehmet ve Orhan ile takımımızın gücünü daha artırmış bulunmaktadır. Ayrıca stresli geçeceğini bildiğimiz bu maçta takımımıza maç boyunca bir an olsun susmadan destek veren Çayeli Meydan taraftarlar grubuna takımım adına çok teşekkür ederim. Bu sonuçla Çayelispor puanını 31'e yükseltirken na mağlup unvanını devam ettirdi. Rize Belediyespor ise 16 puanda kaldı.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Editör: HABER MERKEZİ