Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi Burak YILMAZ, Kano Milli takımına seçildi ve kamp için Slovenya’ya gitti. Çayeli Denizcilik Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren  Çay-Den spor kulübünün lisanslı sporcusu olan Burak Yılmaz, geçen ay Rize’de yapılan Slalom Şampiyonasında Türkiye ikincisi olma başarısını göstermişti. Kano sporunu çok sevdiğini, başarılı olmak için çok çalıştığını belirten Burak Yılmaz, kendisini mili takıma seçenleri mahcup etmeyeceğini söyledi.

Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Bülent Savaş Furat, öğrencilerinin milli takıma seçilmesinden dolayı camia olarak son derece mutlu olduklarını, daha fazla sporcu milli takıma gönderme planları yaptıklarını vurgulayarak; ‘Okulumuz bünyesinde kısa bir süre önce kurulan kulüp, gayretli çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladı. Öğrencilerimizin su sporlarına ilgisi çok fazla. Burak öğrencimizin başarısı diğerleri içinde örnek olacak. Artık bundan sonra daha planlı çalışarak milli takıma daha fazla sporcu göndermenin gayreti içinde olacağız’ dedi.

Okul velisi ve kulübün federasyon temsilcisi Hayri Ataşer, Burak Yılmaz’ın Çayeli’nde bir ilki gerçekleştirdiğini, kısıtlı imkanlarla çalışarak milli takıma kadar yükseldiğini belirterek, bundan sonra Çayeli’ndeki kamu ve sivil toplu kuruluşlarının bu olaya sahip çıkarak, Çayeli Denizcilik Lisesi’nin su sporlarında Türkiye’de marka olmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ