Türkiye Kano Federasyonu As Başkanı Şafak TATOĞLU başkanlığında Rize İl Temsilcisi ve Kano ve Rafting Antrenörü Hasan YIKILMAZ nezaretinde Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerine “Deniz Kanosu Temel Eğitimi Kursu” düzenlenmiştir.

Temel Eğitim Kursuna 26 okul öğrencisi katılmış olup eğitimleri boyunca Okul Müdürü Hızır İlyas ÖLKER, Kano ve Rafting Eğitimleri Öğretmenleri Âdem KESİMAL ve Nazif KARAMAN Acil Can Kurtarma botu ile refakat etmişlerdir. Konu ile ilgili görüştüğümüz Kano Federasyonu As Başkanı Şafak TATOĞLU, “Burada bu faaliyetin yapılması bir başlangıçtır. İnancımız odur ki bu spor burada çok daha iyi noktalara gelecektir. Okulun Çayeli Limanı içerisinde bulunan Denizcilik Eğitimi Uygulama alanı bu sporu yapmaya bir alt yapı oluşturacak düzeydedir. 2009 yılı içerisinde muhtemelen Geçlik Haftası etkinlikleri çerçevesince Deniz Kanosu Türkiye Şampiyonasının Çayeli’nin bu müstesna yerinde yapılması için girişlerde bulunulacağını konu ile bizzat ilgileneceğini” ifade etmişlerdir.

Okul Müdürü, Valimiz Sayın Kasım ESEN’İN emirleriyle Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi olarak Kano ve Raftingde öncü okul olmamız münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürümüz F.Rasim ÇELİK ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bayram BAKIR’IN gayretleriyle okulumuza temin edilen Kanolarla çalışmalara geçen yıldan itibaren devam edildiğini bu yıl düzenlenecek olan yarışmalara okul olarak katılabileceğini belirtti. Ayrıca İlçemiz Kaymakamı Sayın Mehmet AKBAŞ’IN Kano, Rafting ve Su Sporlarıyla ilgili gerek okulumuz öğrencilerine gerekse Çayeli’li gençlere şimdiye kadar ciddi destek sağlamıştır. Okul olarak Spor Kulübü kurulması için teşvik etmiş olup bu konuda gerekli tüm destekleri sağlayacağını belirtmişlerdir. Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Spor Kulübü faaliyetlerine başladığında inşallah milli formayı giyecek sporcuların bu kulüpten çıkmasını sağlayacaklarını bunun için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

 

 

       

Editör: HABER MERKEZİ