Gümüşhane’nin Torul İlçesinde yapılan Bölgesel Taekwondo Tigers Cup(Kaplanlar Kupası) Şampiyonasında Çayeli Taekwondo takımı büyük başarı kaydetti.

Torul İlçesinde Kapalı spor salonunda yapılan müsabakalara Hatay, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Rize illerinden katılan takımlar arasında yapılan müsabakalar sonunda Çayeli Taekwondo takımı 7 altın, 8 gümüş, 7 bronz madalya kazanarak takım halinde şampiyon oldu.

Rize’yi temsilen Pazar ve Çayeli’nden iki tamın yer aldığı turnuvaya Çayeli Taekwondo takımı 24 sporcu ile katıldı. Müsabakalar sonunda Çayeli Taekwondo takımına altın madalya kazandıran isimler arasında 26 kiloda Kaan Uzun, 30 kiloda Berat Ediz, 32 kiloda Harun Ediz, 50 kiloda Nurseli Ayaz, 68 kiloda Muhammet Köse, 78 kiloda Mehmet Öztürk, 80 kiloda Ekrem Kibar yer aldı. Ayrıca, Çayeli Taekwondo Takımından 78 kiloda Mehmet Öztürk müsabakanın en teknik sporcusu seçilirken, en teknik sporcular kategoriler sıralamasında da Çayeli Taekwondo Takımı birinciliği elde ederken, Artvin İkinci, Pazar üçüncülük kupasını kazandı.

Turnuvaya katılan Gümüşhane Valisi ve Rize Eski Valisi Enver Salihoğlu, sporculara ödüllerini verdi.

Müsabakaların ardından birinci olan Çayeli Taekwondo takımının antrenörü Siyah Kuşak 3. Dan Ramazan Köse yaptığı açıklamada,  “24 sporcu ile katıldığımız turnuvada hedeflediğimiz birinciliği elde ettik. Sporcularıma canı gönülden verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Bu başarıyı elde etmek için iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Sporcularımız çok güzel bir hazırlık dönemi geçirdiler. Bu başarı tesadüfi bir başarı değildir.  Bu başarıların devamını Çayeli halkının desteği ile daha da yukarı seviyelere taşıyacağımıza inanıyorum. Bunlar henüz bizler için bir başlangıç, Çayeli halkına bu başarılarımı armağan ediyoruz. Bu musaba da bizlere destek olan Çayeli Belediyesine, Saray Markete, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aziz Baltacı’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” Şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ