2009–2010 sezonu Rize U–13 ligi başladı. Sezonun ilk maçında Çayelispor deplasmanda Ardeşenspor’u 6–0 yenerek lige iyi bir başlangıç yaptı.

Ardeşen şehir stadında oynan karşılaşmada izlenmeye değer bir futbol sergileyen Çayelispor’un minikleri rahat bir galibiyet elde ettiler. Maç sonrası Çayelispor adına bir açıklama yapan Çayelispor Futbol Şube Sorumlusu Cafer Kuru, “Rize ilinde 2009–2010 sezonunda 7 kategoride mücadele etmekteyiz. Ayrıca Rize’de bütün kategorilerde mücadelede eden ender takımlardan biriyiz. Bu anlamda kulüp olarak alt yapıya çok önem vermekteyiz. U–13 liginde bugün oynadığımız ilk maçımızda iyi bir başlangıç yapıp şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu gösterdik” dedi.

Alt yapıda oynayan sporcularımızın ailelerinin çocuklarına daha fazla ilgi gösterip teşvik etmelerini beklediklerini belirten Kuru, “alt yapı antrenörlüğümüzü yapan Mehmet Sandıkçı hocamızın sporcularımıza göstermiş olduğu ilgi ve alakadan ötürü Çayelispor adına teşekkür ederim. Ayrıca Çayeli’ndeki sporseverleri alt yapıdaki minik sporcularımızın seyir zevki yüksek olan maçlarına gelip desteklemelerini bekliyoruz” dedi.

Öte yandan, 1997–1998 doğumlu sporcuların mücadele ettiği Rize U–13 liginde, 2 grup halinde düzenlenen gruplardan ilk 2 takım çıkacak ve daha sonra çapraz eşleşme olup yarı final, final sonunda birinci olan takım Rize ilini temsilen Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu Türkiye şampiyonasına katılma hakkını elde edecek.

U-13 ligi 12 takımın katılımıyla 2 gurup halinde çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Guruplardaki takımlar...

KIRMIZI GURUP

Çaykurspor
Madenli Belelediyespor
Pazarspor
Telekomspor
Çaykur Rizespor
Fındıklıspor

BEYAZ GURUP

Rize Belediyespor
Çayelispor
Kalecikspor
Filizçayspor
Ardeşenspor
İl Özel İdarespor

Editör: HABER MERKEZİ