Çayeli Meydan TD, denince aklımıza çok kısa zaman 2 kişi ile başlayıp birden çoğalan Çayelispor sevdalılarının oluşturmuş olduğu amatör bir topluluk geliyor. Buraya kadar her şey gayet normal, belkide bazılarınız ne var ki bunda birkaç genç toplanıp bir grup oluşturmuş diyorsunuzdur. Play-off ‘ taki Fındıklı maçıyla başlayan bu heyecan her geçen gün giderek büyüdü ve herkesin adından bahsettiği bir topluluk oldu. Bu yazımda Çayeli Meydan TD’ i konu edinmemin asıl amacı Çayelili Gençler’in ellerinden tutan birilerinin olması durumunda neler başarabileceğini bizlere göstermiş olmalarıdır. Bu nedenledir ki Çayeli Gençliği üzerlerine Çayeli için bir görev düştüğünde bu görevin üstesinden gelebilecek kapasitededir.

Benim 3.lig’e çıkabilmek için bir ilkem var ve bu ilkeyi genellikle birçok yazımda dile getirmişimdir. Bu ilke bir takımın 3.lig’ e çıkabilmesi için öncelikle o şehrin buna inanması sonra takım yönetim kurulunun inanması, taraftarlarının inanması ve en sonunda da teknik heyet ve futbolcularının inanması gerekir. Ama ne yazık ki Çayeli şehri takımına Yalıspor maçı öncesine kadar inanmamıştı. Bu yıl 3.lig’e tamamıyla inanan Çayeli Gençliği ve Çayelispor Futbol Takımı vardı. Diğer koşulların oluşamaması nedeniyle açıkçası 3.ligin kapısından dönmekten bile ileri gidip nerdeyse 3.lig’de turlayıp tekrar geri dönmüş gibi bir durumla karşılaştık. Tekrar aynı heyecanı yaşayabilmemiz için öncelikle bu taraftar topluluğunun bir dernek çatısı altında toplanması gerekiyor. Çayeli Meydan Taraftar Derneği en yakın zamanda resmileşmeli ve Çayelili iş adamları tarafından desteklenmelidir. Bu topluluk dernekleştiğinde inanıyorum ki yakın bir süreçte sembol haline gelip herkesin dikkatini çekecek bir oluşum olacaktır.

Çayelili ve Çayelisporlu olmanın ayrıcalığını yaşamak çok güzel heyecandır. Bu hisleri başka hiçbirşeyde bulamadığımız bir gerçektir. Açıkcası bu yazıyı yazmak benim için biraz ızdırap gibi oldu. Çünkü Yalıspor maçını dakika yeniden yaşadım ve içimde bir burukluk oluştu. Ama kendimi hemen Yalıspor maçının güzel yanlarına döndürdüm. Sabahın 6’sında kalkmış otobüslere doluşmuş, çoğunun belki de cebinde yemek yiyecek parası bile yokken akıllarda sadece Çayelispor olan bir oluşum aklıma geliyor işte ozaman kendimi Çayeli Gençliği iyi ki varsınız bu takım sizlerin desteğini herzaman hissederek sahada mücade etti ve bu başarılara imza attı.

Çayelispor’un daha iyi yerlere gelebilmesi için herkesi elini taşın altına sokup birşeyleri oluşturmuşken, bu havayı kaybetmeden bu oluşumu dernekleştirmemiz gerekiyor. Çayelili iş adamlarımızın desteklerini bekliyoruz. İnanıyorum ki bu gençlik yalnız kalmayacak ve hep beraber Çayelispor’umuzu daha iyi yerlere taşıyacağız…

Editör: HABER MERKEZİ