Gençlik ve Spor Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Rafting Federasyonu, Mardin Valiliği, Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi iş birliğiyle Okul Sporları Genç Kızlar ve Erkekler Rafting Grup Müsabakaları Mardin Nusaybin’de tamamlandı. 
Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 18 takım ve 100 sporcu Nusaybin’de iki gün boyunca Sprint, H2H Arex, Slalom ve Nehir inişi kategorilerinde mücadele etti.

Yıllarca Terörle anılan Mardin Nusaybin artık sporla anılmaya başladı. Türkiye Rafting Federasyonunun Terörü Sporla Yenme projesi Okul Sporlarındaki Müsabakaları kapsamında yapılan faaliyette madalyalar sahiplerini buldu.

 Bingöl, Mardin, Hakkari, Şırnak, Rize, Van ve Martin takımlarının Kız, erkek ve karma takımlarının DSİ Cağ Cağ barajında derece almak için mücadele etti.

Ödül törenine Mardin Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, Türkiye Rafting Federasyon Başkanı ve WRF Dünya Rafting 2.Başkanı Fikret Yardımcı, Nusaybin Kaymakamı ve Aynı zamanda Nusaybin Belediye Başkan vekili Ercan Kayabaşı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, ilçe protokol üyeleri, Rafting Hakemleri, antrenörler, sporcular ve halk katıldı.

 23/24 Nisan 2022 Tarihlerinde yapılan 3. Bölge Okul Sporları Rafting Grup Müsabakalarında derece alan takımlar şu şekilde sıralandı.

Erkekler Kategorisi:
1.Çayeli Ahmet Hamdi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Rize)
2.Çatak Şehit Talha Musab Selçuk Anadolu İmam Hatip Lisesi (Van)
3.Özel Yıldızlar Anadolu Lisesi (Rize)
4. Spor Lisesi (Hakkâri)

Kızlar Kategorisinde
1.Çukurca (Hakkâri)
2. Nusaybin (Mardin)
3.Spor Lisesi (Hakkâri)
4. Kızıltepe (Mardin)

 Karma Takımlarda
1.Spor Lisesi (Hakkâri)
2. Çukurca (Hakkâri)
3. Nusaybin (Mardin)
4. Kızıltepe (Mardin)

Editör: HABER MERKEZİ