Çayelispor’da son zamanlarda yaşanan belirsizlik devam ediyor. Cafer Kuru’nun başkanlık için geçtiğimiz günlerdeki talebi sonrası bugün yaptığı açıklamada Çayelispor camiasından özür dileyerek, bu şartlarda Çayelispor başkanlığını yürütemeyeceğini belirtti. Kuru, “ilçemizde birlik ve beraberliğin sağlanamadığından bu sorumluluğu üstlenemeyeceğimi beyan ederim” dedi.

Bölgesel Amatör Lig de 7 yıl mücadele etmiş bu yıl tekrar Rize’yi temsil etme hakkini sahip olan Çayelispor'da belirsizlik devam ediyor.

Çayelispor geçen sezon sonu itibariyle iki kongreye gidilmiş yeni yönetim oluşmamıştır. Kaymakamlık öncülüğünde defalarca toplantılar icra edilmiş Kamuoyuna başkan adayları bulunduğu açıklamaları yapılmış fakat sonuç elde edilememiştir.

Geçtiğimiz günlerde haber sitemizde de yer alan Mehmet Köksal Yazıcı ve Cafer Kuru’nun Çayelispor’a sahip çıktıkları ile ilgili haber sonrası bugün itibariyle Cafer Kuru yeni bir açıklamada bulundu.

Cafer Kuru yaptığı yazılı açıklamada;

31 Mart Yerel Seçimler sonrası Çayelispor’da bir belirsizlik ortaya çıkmaya başladı.3 ay içeresinde iki defa kongre yapılmasına rağmen Kulüpte yönetim oluşamadı. İlçede toplantılar organize edilmiş, başkan adayları on plana çıkarılmış, fakat o iş adamları da elini taşına koyamamışlardır.

Belirsizlik devam ederken Çayeli'nde her kesimin  tanıdığı Balıkçı Mehmet Köksal Yazıcı abimizle Çayelispor'umuza sahip çıkmalıyız fikriyle yola koyulduk. Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Çiftçi ile makamında görüşmemiz oldu. Görüşmemizde Belediyenin imkanlarının kısıtlı olduğunu belirterek bu imkanlar doğrultusunda bizlere yardımcı olabileceğini söyledi. Sporculara para vermeyin Çayeli'nin genç çocukları oynasın takım yenilir veya düşerse bu işleri merak etmememizi söyledi.

Mehmet Köksal Yazıcı abimizle yönetim oluşturma çalışmasına başladık. İlçede ve İl dışında görüştüğümüz birçok kişi mazeretlerinden dolayı liste çalışmasına girmediler. Belediye Başkanından Çayelispor yönetimine isimler önermesini istedik bir iki isim önerdi onlarda işlerin yoğunluğu ile kabul etmedi. Bu arada Yönetim Listesi 16 kişi olup bire bir görüştüğümüz bölgesel köyler gözetilerek liste oluşmasını yaptık. Bize destek veren bütün arkadaş ve dostlarımıza teşekkürler. Yönetim Kurulunu resmi netleştirilme aşamasında sorunlar üst üste gelmeye başladı. Geçen yıl banko oynayan sporcularla görüşmelerimizde ekonomik kriz olduğunu kulüp sıkıntılar içinde olduğunu beyan edip bu yılki üst limit sporcuya 15 bin TL sezon içinde para ödemesi yapabileceğimizi beyan ettik. Sporculara bu paralarla oynayamayacaklarını söylediler. Kulübümüzün geliri hiç yokken yaklaşık sporcu Antrenör tesiste çalışanlarla yaklaşık yılda 350 -400 bin TL bir paraya ihtiyaç olduğu bu paralarla kurulacak takım Lige ancak tutuna bilinir.

Ülkemizin içerisinde olduğu ekonomik krizde bu bütçeyi oluşturmak ve dönüşümü organize etmek kolay olunamadığını düşünmekteyim. Ayrıca İlçemizde birlik ve beraberliğin sağlanamadığını görmekteyim. İlçemizde yerel yöneticilerin kulüple ilgili genç takımla mücadele edin yenilerseniz yenilin, küme düşseniz önemli değil gibi cümlelerine katılmadığımdan ve bu kısa sürede aşırı derece sağlığımda rahatsızlık meydana geldiğinden Çayelispor camiasından özür dileyip bu sorumluluğu üstlenemeyeceğimi beyan ederim.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ