UEFA Kupası 2. tur (H) Grubu'ndaki 3. maçında Galatasaray, deplasmanda Yunanistan'ın Panionios takımını 3-0 gibi net bir skorla yenerek gruptaki iddiasını sürdürdü. Turkcell Süper Lig'de haftalardır ilk sırada yer alan ve başarılı bir performans sergilemesine rağmen, UEFA Kupası'nda oynadığı 2 maçtan da yenilgi ile ayrılan sarı kırmızılılar, Panionios galibiyetiyle bu şanssızlıklarını kırdılar.

GALATASARAY 2. YARIDA AÇILDI
Yunanistan'da oynanan maçın ilk yarısında her iki takımdan da gol sesi çıkmazken, ikinci yarının 50. dakikasında Serkan Çalık beklenen golü attı. Bu golden 13 dakika sonra yine serkan Çalık'ın kazandırdığı penaltı atışını gole çeviren Song, takımına 2-0'lık galibiyeti getirdi. Bu arada penaltıya sebebiyet verdiği için sarı kart gören Makos, ısrarlı itirazlarını sürdürünce ikinci sarı kartı görerek oyun dışında kaldı.


2-0'ın avantajı ile bir hayli rahatlayan Galatasaray'da, ikinci yarının hemen başında oyuna giren Hakan Şükür 83. dakikada skoru 3-0'a taşıyan golü kaydetti. Sarı kırmızılı ekip UEFA Kupası'nda ilk puanını 3 golle aldı...


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
15. dakikada Lincoln'ün ceza alanına gönderdiği hava topuna kaleci Tabassis, Galatasaraylı oyunculardan önce yükselerek sahip oldu.
27. dakikada gelişen Galatasaray atağında Lincoln, topu ceza alanına gönderdi. Serkan'ın hareketlendiği meşin yuvarlağı rakip oyuncular dokunarak uzaklaştırdı.
38. dakikada kazanılan serbest vuruşu Fernandez kullandı. Bu oyuncunun doğrudan kaleye gönderdiği topu, kaleci Orkun yumruklayarak gole gitmesine izin vermedi.
45. dakikada gelişen Panionios atağında, Fernandez'in uzak mesafeden kaleye gönderdiği top yandan auta gitti ve maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
50. dakikada Arda'nın pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Serkan Çalık, kaleciyi de çalımlayarak meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. 0-1

63. dakikada Hakan Şükür'ün pasıyla ceza sahasına giren ve kaleci ile karşı karşıya kalan Serkan Çalık, Markos'un müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Song, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, farkı ikiye çıkardı. 0-2
64. dakikada hakeme itirazlarını sürdüren Makos, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
67. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Maniatis'in vuruşunda kaleci Orkun, topu köşeden kornere çeldi.
82. dakikada Mehmet Güven'in sol kanattan ceza sahasına ortasında Hakan Şükür'ün kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 3-0


STAT: Panionios
HAKEMLER: Alberto Undiano Mallenco, Fermin Martinlez Ibanez, Roberto Alonso Fernandez (İspanya)
PANIONIOS: Tambasis, Maniatis, Pletsch, Spiropoulos, Fernandez, Makos, Kumordzi (Scoufalis dk. 65) Majstorovic, Goundoulakis (Kondis dk. 80), Djebbour, Aravidis (Koutsopoulos dk. 66)
YEDEKLER: König, Berthe, Kapetanos, Wagner
TEKNİK DİREKTÖR: Ewald Lienen
GALATASARAY: Orkun, Uğur, Song, Servet, Volkan, Arda (Mehmet Güven dk. 80), Mehmet Topal, Linderoth (Hakan Şükür dk. 46), Hasan Şaş, Lincoln, Serkan Çalık (Sabri dk. 86)
YEDEKLER: Aykut, Nonda, Özgürcan, Ümit Karan
TEKNİK DİREKTÖR: Karl Heinz Feldkamp
KIRMIZI KART: Makos (dk. 64) (Panionios)
GOLLER: Serkan Çalık (dk. 50), Song (dk. 63 pen.), Hakan Şükür (dk. 82)
SARI KARTLAR: Mehmet Topal (Galatasaray), Pletsch, Djebbour (Panionios)

Editör: HABER MERKEZİ