Bülent Hocam, şimdi yine bana kırılacaksın, sitem edeceksin hatta kızacaksın. İçinden nasıl geliyorsa öyle yap. Göreve geldikten sonra Rizespor’un başında çıktığın 13 maçtan 6 galibiyet, 5 yenilgi, 2 beraberlik aldın. Bu bir başarıdır.

RizeSpor’un ligde tutunmasına katkı sağladın. Kazandın, alkışladık tebrik ettik, övdük. Mağlup olduğunda da dolayısıyla eleştirdik. Eleştirinin olmadığı yerde başarı da olmaz, bunu en iyi sen bilirsin. Rizespor dün sezonun son maçında mağlup olarak ligi tamamladı.

Üstelik yine çok kötü bir futbol oynadı. Şimdi biraz geriye gidelim. Son haftalarda üç deplasman mazını kazandın. Antalya, Denizli ve Gaziantep. Ama gel gör ki kendi sahanda oynadığın son üç maçı da kaybettin. Beşiktaş’a 3-2 mağlup olduktan sonra Malatyaspor’a 4-0, dün de Başakşehir’e 2-0 mağlup olduk. Bununla da Başakşehir puanı eşitledi ve averajla Rizespor’un önünde ligi tamamladı.

Eğer bir takım kendi sahasında son üç maçı kaybediyor ve o maçlarda kalesinde tam 9 gol görüyorsa başta futbol ve mücadele olmak üzere motivasyon, konsantrasyon ve ligi kafada bitirmenizin bunda büyük etkisi var. Bülent Hocam, 13 maçta almış olduğun 6 galibiyet sana yazılmış olduğu gibi mağlubiyetler de sana yazar.

Dünkü maça yine farklı bir kadro ile çıktın. Rotasyondan çok bazı oyuncuların durumlarını görmek istedin. Zaten gördün de! Bunun faturasını da göndereceğin futbolculara kestin. Birçok oyuncuya şans verdin ama Mithat Pala’ya birkaç dakika süre verdin yalnızca. Bu yüzden kendi özeleştirini de yapacaksın hocam.

Maça gelince; Yeşil-Mavililer oyuna biraz ön alan baskısıyla başladı. Maçın başındayken hücumdayken kaptırdığı topla gelişen Başakşehir’in atağında ceza sahasında Selim’in eline çarpan topla kazanılan penaltı sonrası konuk takımın golü geldi. Maçın başında gerişe düşen Yeşil-Mavililer, beraberliği hatta öne geçebileceği gol pozisyonlarını da buldu.

Ama sezonu kafalarında bitiren futbolcular son vuruş becerilerini gerçekleştiremediler. Çok rahat pozisyonlarda topu kale direklerinin arasından filelere gönderemediler. Beceriksizlikleri tavan yaptı. Konuk takım kontrollü ve dikkatli oynadı, topa daha fazla sahip oldu ilk yarının son dakikalarında attığı golle de farkı 2’ye çıkardı.

Bülent Hoca ikinci yarıda oyuncu değişiklikleri yaptı. Ama sahadaki futbolcular bir reaksiyon ortaya koşamadılar. Pozisyon da buldular ancak golü bir türlü bulamadılar. Bununla da müsabaka Başakşehir’in 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Geçen sezon Başakşehir Süper Lig şampiyonu olmuştu.

Rizespor da son haftalarda ligde kalmıştı. Ama bu sezon aynı puanda bitirdiler. Evet beyler sıkıntılı geçen bir sezonu daha geride bıraktık. Başta Başkan Hasan Kartal ve yönetimi olmak üzere, önümüzdeki sezon da devam edecek olan Bülent Uygun, planı, programı ve kadro mühendisliğini çok ama çok iyi yapmak zorundasınız.

Gelecek sezon Rizespor taraftarı, Rizespor camiası sıkıntılı bir sezon geçirmek istemiyor. Beyler önce kendi özeleştirinizi yapın, transferde yapmış olduğunuz büyük hatalardan ders alın gelecek sezonun Rizespor futbol takımını iyi ve kaliteli futbolculardan kurun. Menajerlerin esiri olmayın.

Editör: HABER MERKEZİ