Ç.Rizespor teknik direktörü Ümit Kayıhan düzenlediği haftalık basın toplantısında iki deplasmanın ardından Rize ye geldiklerini söyleyerek ”Karşıyaka maçı sonrasında Akdeniz iklimine alışmak için Kuşadası’nda kaldık. Buca –Mersin maçını izledik, Buca son iki haftada tek puan aldı. Belli bir düşüşe geçti. Mersin karşısında varlık gösteremedi. Mersin ise daha diri ve daha çok top koşturan bir takımdı” dedi.

 

LİGİN BOYU DARALDI

Ligde son iki haftaya girdiklerini söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan “Artık ligin boyu kısaldı, önümüzde iki maçımız kaldı. Mersin karşısında iyi mücadele ettik, 3 net pozisyonumuz vardı. Rakibimiz ise kondisyon olarak bitmişti, girdiğimiz 3 net pozisyondan birini atmış olsaydık. Şu an bu kadar stres içinde olmazdık, Hacettepe ve Çanakkale nin kaybetmesi tabii ki bizim işimize yaradı. Yoksa bugün bu konuşmayı yapamıyor olacaktık” dedi.

 

 

KAZANAMAYINCA KAYBETMEDİK

Mersin karşısında farklı bir oyun sergilediklerini söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan “Mersin karşısına değişik bir kadro çıkardık, Dia kate ile oyuna başladık. İyi bir savunma ve hızlı bir çıkış ile gol aradık, Mersin kalemize iki kez geldi. Buna rağmen bizim daha net pozisyonlarımız vardı. Bir takımı yenemiyorsan yenilmeyeceksin, bu taktikle oynadık ve bir puan ile döndük, Bugün Hacettepe kazanmış olsaydı daha kötü bir yerde olacaktık” dedi.

 

BUCA DÖNÜM MAÇI

Buca maçının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan ”Mersin den gelir gelmez hazırlıklarımıza başladık,  Buca zirveye oynayan bir takım, ligde 2 sırada ancak Adanaspor zirve ile arasını kapadı. Bu hafta sonu oynayacağımız Buca maçını kazandığımız takdirde Adanaspor un kazanması ile zirvede 2 sıraya çıkacak, tabii ki Buca maça asılacak. Ancak bizim de kaybetmememiz gerekli, seyircimiz önünde mutlaka kazanmalıyız” dedi.

 

DÖNÜM MAÇIMIZ

Buca maçının kendileri için dönüm maçı olduğunu söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan ”Takımda Murat Ocak yok, Mehmet Sedef in burnu kırık o halde idmanlara çıkıyor. Hakan sakat, bunun dışında Hasan Yiğit iyileşti ve bu maçta yerini alacak, tüm taraftarlarımızı bu maçta yanımızda görmek istiyorum. Buca maçının önemi bizim için büyük, bu maçtan alacağımız bir galibiyet bizi ligde bırakabilir,. Hacettepe Deplasmanda Karşıyaka karşısına çıkıyor. Karşıyaka nin kazanması halinde bizimde kazandığımız takdirde artık diğer maçı düşünmemize gerek kalmayacak” dedi.

 

ENDİŞEM VAR

Hafta sonu oynanacak olan maçların birçoğunun dönüşümlü olarak canlı olarak yayınlanacağını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan  Sadece Karşıyaka-Hacettepe maçı verilmiyor. Bu bizim içimizde bir şüphe uyandırdı. Naklen verilmeyen maçlarda ev sahibi veya rakip takımın bazı avantajları var. Ben bu durumu yönetime anlattım, şu an yönetim kurulu bu konuda çalışmalar yapmakta, kritik bölgelerde ki takımların maçları veriliyorsa Hacettepe maçı da verilmeli” dedi.

 

RİZE FAVORİMDİ

—Rize ye gelmeden önce Rizespor-Fenerbahçe maçını birkaç spor adamı ile izlediğini söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan” O maçta şampiyonluk için en büyük aday Rize ve Konya yi demiştik, Karabük bizim listemizde hiç yoktu. Rize ye gelmeden önce 3 takımdan teklif almıştım, Rizespor u özellikle tercih ettim. Rizespor yönetimi büyük paralar harcayarak önemli isimleri kendilerine katmıştı. Takımın içine geldiğimde bazı şeyleri gördüm” dedi.

 

ŞANSSİZLİĞA İNANDIM

Rize de bazı şansızlıklar yaşandığını söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan ”Şanssızlık yüzünden alamadığımız maçlar oldu, 3 maçta 3 top direkten döndü, bir maçta iki penaltı atamadık, artık futbolda şanssızlık var olduğuna da inandım, en önemli konu ise takım içinde ki bazı olaylar, bunları şimdi konuşamam, önümüzde iki haftamız kaldı. Maçların bitişi ile birlikte bu konuları sizler ile paylaşacağım, lig sonunu bekliyorum” dedi.

 

RÖVANŞI ALACAĞIZ

Ligin ilk yarısında Buca ile deplasmanda oynanan karşılaşmayı 6–1 kaybettiklerini söyleyen teknik direktör Ümit Kayıhan ”Futbolcu her zaman önemli maçları aklında tutar, bu bizim dönemlerimizde de böyleydi. Buca da 6–1 yenilgiyi bu takım unutmadı, hafta sonu oynanacak karşılaşmada yine aynı oyuncular sahaya çıkacak ve bunun rövanşını alacaklar, burada en önemli faktörümüz ise taraftarın takımı maç boyunca desteklemesi olacak” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ