Bank Asya 1.Lig'de heyecan giderek tırmanıyor. Ancak geride kalan kısa süreç bile bize üst sıralar için mücadele eden ekiplerin son ana kadar birbirlerinden kopmadan ilerleyeceğini gösteriyor.
 
Süper Lig’deki heyecanı gölgede bırakmaya aday bir lig olan Bank Asya 1.Lig’de heyecan tırmanıyor... Bu sezon maçların açık kanaldan verilip daha fazla kitleye ulaşmasına rağmen tribünlerin futbola yoğun katkısı ortaya keyifli anlar çıkarıyor. Henüz geride 5 hafta gibi kısa bir süre kalmasına karşın bu periyot bizlere Bank Asya 1.Lig’deki zirve savaşının son ana kadar aynı tempoda süreceğini ve asla kopmaların olmayacağını gösterdi. Geçelim haftanın maçlarına...

Denizlispor-Altay: 4-1

İstikrarsız bir şekilde yol alan Altay’a sezonun ilk ve en önemli dersini Denizlispor verdi... Süper Lig’den düştükten sonra çabuk toparlanmayı başaran Horozlar, işini şansa bırakmak ya da rötar yapmak niyetinde değil. Özellikle hücum etkinliği ile rakiplerine sıkıntılı anlar yaşatan ev sahibi, Altay’ı da çaresiz bıraktı. Üstelik o Altay’ın Denizli’ye gelene kadarki 4 maçta sadece 1 gol yediğini de unutmamak lazım. Denizlispor böylece kağıt üzerinde değil, yeşil zeminde favori olduğunu göstermiştir. Altay içinse geçen 5 haftadan çıkarılacak çok ders var. Bu dersler alınabilirse iş işten geçmiş sayılmaz. Ancak her geçen hafta telafinin daha da zorlaştığını unutmamak gerekir.

K.Erciyesspor-Akhisar Bld.: 1-0

Bank Asya 1.Lig’de haftanın kapanış karşılaşmasıydı. Geçen sezonlardaki silik görüntüsünden bıkan ve heyecan arayan Erciyesspor, Kayseri şehrine yeni heyecanlar yaşatıyor. Oldukça dengeli ve bozulmayan bir ekip görüntüsündeki Erciyesspor, Akhisar Belediye önünde zorlandıysa da sonuca gitmeyi başardı. Lige yeni çıkan ekiplerin sürprizlere imza attığı haftalarda Erciyes’in bu şansı tanımaması kredilerini yükseltti.

Samsunspor-Boluspor: 0-1

Bank Asya 1.Lig’de en önemli Süper Lig adaylarından biri olarak kabul ettiğimiz Boluspor, yarışa ağırlığını koydu... İlk haftadaki Giresun şokunu atlatmayı başaran Yarenler, Adana ve Tavşanlı’dan sonra zor deplasmanlardan biri olan Samsun’dan da galibiyetle döndü. Boluspor’dan gelen sinyaller hayli iyi. Samsunspor’da ise gözle görülür bir skor üretme problemi var. Maçların tek yönlü oynanamayacağı, oynansa da bir sonuç alınamayacağı açık. Samsunspor’un bu işe çözüm bulması şart.

Orduspor-Ç.Rizespor: 1-1

Karadeniz kapışmasında takımların aşırı kontrollü futbolu zaman zaman ortaya kısır bir oyun çıkardı. Yenilgisi olmayan iki takım da bu sonla karşılaşmamak için büyük çaba sarf etti. Sezonun formda isimlerinden Mehmet Al, takımı Rize adına yine işini en iyi şekilde yaparken Ordu golden sonra uyandı. Mor Menekşeler, bu baskısıyla ancak eşitliği yakalayabildi. Aslına bakılırsa kaybetmediler, ama arayı açma fırsatını da kaçırdılar.

Karşıyaka-Mersin İ.Yurdu: 0-0

Haftanın gol sesi çıkmayan tek maçıydı, takımlar 1’er puanla sahadan ayrıldı. Bir deplasman sınavı olduğunu düşünecek olursak bu sonucun Mersin İdmanyurdu açısından çok ağır yara kabul edilemeyeceği gerçek. Ancak aynı şeyi Karşıyaka için söylemek zor. Zira kan kaybı ve onların yarası ağırlaşıyor. Bir seri yakalaması ve özellikle evindeki taraftar baskısını ortadan kaldırması için kazanması gereken Kaf Kaf için 1 puan değil, kaçan 2 puan kıymetlidir.

Diyarbakırspor-Kartal: 2-3

Haftanın belki de en flaş sonucuna Kartal imza attı. Geçen senenin sadece iç sahada varlık gösteren takımı, bu kez farklı olacağını Diyarbakır’da kanıtladı. Son derece deneyimli rakibi karşısında Ergün Penbe’nin öğrencilerinin ulaştığı 3-2’lik galibiyet çok değerli. Bu arada Kartal’ın ilk kez kazandığını, 0-0 biten 3 maçının ardından ilk kez gol yiyip ilk kez rakip fileleri havalandırdığını da hatırlatmak lazım.

Giresunspor-Adanaspor: 2-1

Bu sezonun iki flaş ekibi Giresunspor ile Adanaspor’un randevusu hayli yüksek bir tempoda oynandı. Doğrusu bu da pek sürpriz değildi. Çünkü her iki takımın da hesapları vardı ve bu hesaplar 3 puan üzerineydi. Yabancılar konusunda doğru tercihleriyle sivrilmeyi başaran Karadeniz ekibinin yıldız adayı Barbosa, attığı harika golle umut saçtı. Adana’nın alternatifsiz hücum silahı Etame bu gole yanıt verdiyse de deneyimli golcü Ümit Tütünci, maçta final vuruşunu yapan oyuncu olarak sivrildi. Bu galibiyet Giresun’a nefes aldırdı, Adana’yı yıktı. Ancak şu bir gerçek ki Giresun zirveye oynamak istiyorsa deplasman sıkıntısını çözmeli. Aksi taktirde sadece evinde kazanmak hiçbir takıma yetmez.

Güngören-G.Antep Bld: 2-2

Haftanın en çarpıcı maçlarından biriydi. Şüphesiz ki herkes bu 90 dakikada bu sezon zirve mücadelesi vermesi beklenen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un galibiyete yakın taraf olduğunu düşünüyordu. Ancak ligin yeni ve mütevazi takımı Güngören Belediyespor, çıkışını sürdürdü. Geçtiğimiz hafta yarışın iddialı ekibi Giresunspor’u mağlup eden İstanbul ekibi için Antep Belediye’den aldığı 1 puan da hayli değerli. Bu tip sezon başında pek hesaba katılmayan ekiplerin de yarışa katkı sağlaması işin renklenmesi açısından sevindirici.
Fanatik
Editör: HABER MERKEZİ