Best FM'de yayınlanan 'Futbol Vadisi' programında Özkan Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Tahir Kıran; MHK, TFF ve Fenerbahçe yönetimi hakkında çok sert açıklamalar yaptı. 

“Özgener, Perşembe günü istifasını açıklasın” 
Tahir Kıran, Kulüplerin MHK ve Federasyonla karşı karşıya gelmesini, TFF Başkanı Özgener’in de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray tarafından yapılan açıklamalar sonrasında basın toplantısı düzenleme kararı almasını şöyle değerlendirdi: 
“Bunların yaşanması güzel. Futboldaki gerçeklerin ortaya çıkması iyi bir şey. Zaman içerisinde kimin ne olduğunu herkes görecek. Federasyon başkanı Perşembe günü basın açıklaması yapacağına istifasını açıklasa daha güzel olur. Bu kadar fazla kaos yaratılan bir ortamda marka değerini yükseltmek buysa daha fazla yükseltmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Beşiktaş yaptığı transferlerle kendini izlettiriyor. Ama Galatasaray ve Fenerbahçe’de bunu göremiyoruz maalesef. Bakıyoruz Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği maçını bin kişi izliyor. Basketbol maçını ise 16 bin kişi izliyor. Marka değeri böyle yükseldi işte.” 

“Kulüp başkanları insanları kandırmasın” 
Bazı kulüp başkanlarını insanları kandırmakla suçlayan Tahir Kıran, kimsenin kendi menfaati için insanlara yalan söylemeye hakkı olmadığını, doğruları söyledikleri takdirde ise sistemin onları dışarı atacaklarını söyledi. 

Türkiye’deki futbol sisteminde doğruları söyleyenlerin koltuklarında durma ihtimalleri olmadığını belirten Kıran; “Bunun altını çiziyorum. Üstünü de başkaları çizsin” dedi. 

“TFF Başkanı’nı Başbakan atamalı” 
Merkez Hakem Kurulu’nda sistemin kokuşmuş bir hale geldiğini savunan Tahir Kıran, 
“Aziz Yıldırım çıkıp istediği gibi konuşabiliyor. Onun için ben federasyon başkanının seçimle değil, Başbakan atamasıyla yapılması gerektiğini savunuyorum. Atanan kişi kendi yönetim kurulunu kuracak ve federasyon böyle yönetilecek. Bu sene Haziran ayında seçimler olacak. Bekleyip göreceğiz” diyerek Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın federasyona yönelik açıklamalarına göndermede bulundu. 

“Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu kimse engelleyemez” 
Bu sezon Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu Allah’tan başka kimsenin engelleyemeyeceğini iddia eden Tahir Kıran, “Geçen sene Allah istemediği için şampiyon olamadılar. Bu sene de Allah istemezse olmazlar. Başka türlü bir ihtimal yok. Çünkü senaryolar kusursuz hazırlanmış” diyerek Fenerbahçe yönetimini zan altında bıraktı. 

“Bilica ve Lugano da eleştirilerden nasibini aldı” 
Tahir Kıran, Fenerbahçeli savunma oyuncusu Bilica’nın eğlence dönüşü Barbaros bulvarı üzerinde bir kuryeye çarparak kaçmasını ve takım arkadaşı Lugano’nun aynı gece alkollü halde trafik polislerini zor durumda bırakmasını ise; 
“Televizyonda izledim. Bir futbolcu alkollü haldeyken motorlu bir kuryeye çarpıyor ve kaçıyor. İki gün sonra adamı evinden alıp alkol muayenesi yapıyorlar. Bir saat sonra serbest bırakılıyor ve kapıda tercümanla çark yapıyor. Birileri bir yerlere telefon açıyor ve ‘bu adamı bırakın’ diyor. Bu adam Brezilya’nın bir köyünden buraya geldi. Hayatında BMW cip görmemiş. Bu adamın altına bir araba veriliyor ve sokağa salınıyor. O da gece kulüplerinde içki içip, trafikte bir Türk vatandaşını eziyor. Üstüne de serbest bırakılıyor. Bizim vatandaşımızın canı bu kadar ucuz mu? Kim olursa olsun, bunun hesabı sorulmak zorundadır. Alkollü araba kullanıp adama çarpmanın cezası bu kadar ucuz olmamalı.

Bu olayın yaşandığı aynı gece başka bir futbolcu alkol muayenesine girmiş. ‘Ben alkolmetreyi üflemem’ diye dolaşıyor ortalıkta. 
Geçmişte aynı mevzudan Yasin Çakmak benim yanıma gelirken, Altunizade’de çevirmeye girdi. Yüzüne kolonya sürdüğü için alkollü çıktı. Ağzına içki sürmediği halde ehliyetine el kondu. Adli Tıb Kurumu’nda yapılan testlerden sonra alkol kullanmadığı ortaya çıkınca, ehliyetini 3 gün sonra geri alabildi. O futbolcu Brezilya’nın köyünden geldiyse, Yasin de Rize’nin köyünden geldi. Bazı işlerin bu kadar kolay olmaması gerekiyor.” Şeklinde değerlendirdi. 

“Çifte standart kalkmalı” 
A kulübünün başkanı ile B kulübünün başkanı arasında bir fark olmaması gerektiğini belirten Kıran, çifte standart ve seçim kaygısı olduğu sürece Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nda kimsenin düzgün görev yapma şansının olmadığını savunurken, Haziran ayında yapılacak olan seçim kongresinde aday olması için ikna etmeye çalıştığı sürpriz bir isim olduğunu açıkladı. 

“TFF Başkanlığı’na sürpriz aday” 
“Haziran’da yapılacak kongre için de aklımda bir isim var. İsmini açıklamak istemiyorum. Ama onun başkan adayı olması için ikna etmeye çalışıyorum. Kimsenin egosu altına ve yörüngesine girmeyen, dik duran ve işini yapacak bir adam bu. Zamanı geldiği zaman herkes bu ismin kim olduğunu görecek.”
ajansspor 
Editör: HABER MERKEZİ