Gazoz kapağı bir kere açıldı mı fısss yapar içindeki gazı kaçar. Siz istediğiniz kadar o kapağı kapatın ama geçmiş olsun, artık o gazoz değildir, bitti ..

Bunu yazmamda ki sebep elbette dün akşam oynanan Fenerbahçe maçı değil. Bu takım sezon başından buyana bağırıyor. Kapak erkenden Bülent Uygun ile açıldı ve gazı kaçtı. Hamza hoca geldi gazı kaçmış gazozu üzerine döktü, son olarak Bülent Korkmaz gazı kaçmış şişeyi alıp boş kasaya yerleştirdi ve nakliye ücreti çalışıyor..

Bu kadar maddi – manevi şımartılmış bir futbolcu topluluğu görmedim ben. Bir sezonda 4 kırmızı kart gören bir futbolcumuz var. Akıl alır gibi değil. Takımını ilk dakikada eksik bırakıyorsun. Rakip oyuncuya kontrolsüz giriyorsun yetmiyor, kolunla işlemi sonlandırıyorsun.

36’lık takım kaptanı Gökhan Gönül eski takımına karşı sadece taç atışlarında göründü. Birde hafta içi Vali beyin makam odasında görünmüştü. Vali bey’e imzalı forma verdi, kendisi de büyük olasılıkla silah ruhsatına imza çaktırmıştır! Eğer bu iddia doğruysa vay benim Rizespor’um. Bir kere Rize basının karşısına çıkma, kulüpten bir topçu haftada bir basına konuşmasın ama kaptanın vali ziyareti basına servis yapılsın...! Gökhan Gönül ‘de bana göre gazı kaçmış gazoz, yazık oldu bize. Başkan Kıran kaptana çok güvenmişti oysa ki..

Gelelim Eren’e.. O nasıl bir giriş Eren kardeş..

Maçın başında İrfan Can ile ufaktan bir sürtüşme ve sinir harbi derken, futbolda ceza sahası içinde arkası dönük böyle bir giriş yok kardeş. Seni Cemali’ye abilik yap diye tecrübenden sebep aldık ama sen bizim bıraktığımız yıllar öncesi Eren değilsin be kardeş. Senin de kapağın erken açılmış ve gazın kaçmış Eren..

Beşiktaş’tan kiralık gelen Boyd, Başakşehir’den gelen Ponck ve Cemali, eski Fenerli Alper, yıldız diye aldığımız Bolasie maalesef bu sezon dediğim gibi alınan oyuncuların birçoğunun gazı kaçmış. …

Farklı kaybedilen maçla ilgili teknik taktik ne yazalım ki.

Nerdeyse soyunma odasında ter temiz kaybettik.

Zaten bu takım 4 sezon önce Onursal Başkan H. Kemal Yardımcı ile şampiyon olduğunda “ birlikte başardık” kelimesi Rize’de dağa, taşa, liman mendireklerine, yetmedi basılan şampiyonluk tişörtlarının arkasına yazılmıştı. Gelinen noktada “ Birlikte batırdık” yazısı bu kez kalın harflerle basılmalı diye düşünüyorum.

Batıranların başında Rize’nin üst aklını yazalım. Unutmadan bu isimleri yazalım ki, yeter artık. Siyaset ve iş dünyası kim varsa o isimleri yazalım o ter temiz beyaz renkli tişörtlara yazalım. Bir takımla bu kadar oyuncak misali oynanmaz. Kendi egoları ve çıkarları adına, tuttukları İstanbul’un sözde büyük takımları adına bir şehirle bu kadar her sezon oynamaz. Bu hakemler bir takımın üstüne bir sezonda bu kadar salınmaz. Hep ego, hep kibir, hep Rizeliye üsten bakma.

Bu şehri futbol adına bu kadar kandırmaya gerek yok ki. Bu kadar paranın döndüğü yerde bu kadar başarısızlık ayıptır, günahtır. Her sezon aynı film bitmeden Rizeliye izlettiriyor. Rizeli ’de bezdi, usandı artık da!...

Dünkü maçtan bir cümlede Rize / Kalkandereli İsmail Kartal efendiye gelsin.  İsmail hoca bir  dakika kulübene oturmadın. Kenardan, ayakta talimat yağdırdın. 5 – 0 öndeyken 6 diye bağırdı. 6 oldu, gol gol diye kenardan çırpındı, durdu. Bu ne hırs İsmail hoca? Rize’deyken öyle bir hırs göremedik sende. Bu işler Rize /Gündoğdu’da Vural dayının kayıkhanesinde ateşe odun atmakla olmuyor demek ki.

Çok değil iki sezon önce Rizespor’un sezon başında torpilli hocası olarak gelmiştin.

Kimleri transfer ettin o dönem.

Çok sevdiğin Fenerbahçe’den Vedat Murig’e karşı yıldız adayı olarak ; Burak Albayrak, Oğuz Kağan, Barış, Mahsun. Yetmedi Almanya’dan büyük yıldız adayı olarak Atakan Akkaynak. Yabancılardan ; Dimitris, çakma Scepovic, Nill de Pauw, Yan Sasse, İsmael Diamonde..

Bunları yazmamda ki sebep bu çiftliğe yolu düşenin Rizeliye her türlü eziyeti çektirirken, kendileri keyif yapmaları. Kimler geldi, kimler geçti. Hiko’lar, İbo’lar, İsmail’ler, Bülent’ler, Hamza’lar..

Şu sözde büyük takımlarda forma giyen sonradan teknik adam artık istemiyoruz. Bu isimler içinde bir tek Rıza hocayı ayırıyorum, gerisi hep aynı, yukarda yazdığım gibi kapağı açılmış gazoz misali kaşar hocalar. Rize’nin parasını alıyorlar, bir gram katkı yok ve gidiyorlar, gittikleri takımla Rize’ye geldiklerinde Show yapıyorlar. Rizespor düşer kalkar ama yapması gereken ilk şey A’DAN Z’YE kulüp içinde “devrim” ! Ha unutmadan Fransız atasözünde olduğu gibi üç şey kansız olmaz. İlki DEVRİM!...

Editör: HABER MERKEZİ