Milliyetçi Hareket Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Süleyman Eyüpoğlu; geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında Çaykur Rizespor Kulüp başkanı Halim Mete’nin “Başbakana sunacağız şayet başbakan onaylarsa yeni yapılan stadyuma başbakanın ismini vermek istiyoruz” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.


Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Eyüpoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yeni stat herkesin bildiği gibi halen kullanılmakta olan Rize Atatürk stadının yerinin kiraya verilmesi suretiyle elde edilen gelirle yapılmıştır. Bu stadın yapılışında başka hiçbir maddi kaynak kullanılmamıştır ve bir manada stat bir yerden başka bir yere taşınmıştır ve bu stadın da bir ismi var zaten buda ‘Rize Atatürk Stadı’ dır.” Dedi.

Şimdi birileri çıkıp bu stadın ismini değiştirmek, Atatürk’ün ismini stat dan kaldırmak istemekte olduğunu ifade eden Eyüpoğlu, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak stadın isminin değiştirilmesine kesinlikle karşıyız yeni yapılan stadında ismi zaten olduğu gibi ‘Atatürk Stadı’ olarak kalmasının en doğru karar olduğunu düşünmekteyiz. Biz Rizespor kulüp başkanı sayın Mete’den bu konularla uğraşmak yerine asli görevi olan Rizespor’un bu günkü durumuyla ilgilenmesinin daha doğru olacağını düşünmekteyiz. Sayın Mete Rizespor’un bu günkü hali ortada. Siz Rizesporu nasıl ayağa kaldırırız nasıl Süper Lige çıkartırız hesaplarını yapmalısınız. Bakın Transfer sezonu başladı siz hangi futbolcuyu transfer ettiniz, veya hangilerini transfer edeceksiniz halk sizden bu konularda neler yaptığınızı merak etmektedir, bırakın stadın ismiyle uğraşmayı stadın zaten bir ismi var siz olmayan şeyleri yapmak için uğraşın” dedi.

Süleyman Eyüpoğlu son olarak; “biz Sayın Başbakan’ın isminin bir yerlere verilmesinden rahatsız değiliz zaten bu girişimden sayın başbakanın da haberi olduğunu sanmıyoruz. Ancak sayın başbakan kendi imkânlarıyla Rizespor için bir tesis yaptırırsa biz de bu tesise sayın başbakanın adının verilmesinden mutluluk duyarız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ