Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş mücadelesinde Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 3–2 mağlup etti. Ancak siyah-beyazlılar ilk maçta rakibine Rize'de 1–0 mağlup olduğu için Türkiye Kupası'na veda etti. İnönü Stadı'nda ilk yarısı 1-1'lik eşitlik ile sona eren karşılaşmada siyah-beyazlıların golleri 19. dakikada Holosko, 59. dakikada Tello ve 74. dakikada Nobre'den gelirken, Rizespor'un golleri 26. dakikada Suat Usta ve 65. dakikada Riberio'dan geldi. Beşiktaş'ın maçın son 15 dakikasındaki bunaltıcı baskısı turu geçmesine yetmedi.

Ç.Rizespor bu mağlubiyete rağmen yarı finale yükselmeyi başardı. Bu sezon Rizespor ile oynadığı üç maçta galibiyet alamayan Beşiktaş, bu karşılaşmada bu şanssızlığını yendi ancak çeyrek finalde Kupa'ya veda etti.

HOLOSKO PERDEYİ AÇTI..

Beşiktaş'ta son haftaların en formda ismi Slovak oyuncu Holosko, İnönü Stadı'nda gol perdesini açan isim oldu. Baki Mercimek'in derin pasında kaleci Gonzalez ile karşı karşıya kalan Holosko sert bir şut gönderdi, kaleciden seken top yine Holosko'nun önünde kaldı, Slovak oyuncu topu boş kaleye rahat bir şekilde gönderdi.

SUAT USTA EŞİTLİĞİ GETİRDİ...

Kontra ataklarla Beşiktaş kalesinde çok etkili olan Rizespor 26. dakikada eşitlik golünü buldu. Leandro çalımlarla Beşiktaş yarı sahasına girdi, soldan topu ceza sahası içindeki Suat Usta'ya bıraktı, Suat gelişine sert vurdu, topu köşeden ağlara gönderdi.

DELGADO, TELLO İŞ BİRLİĞİ...

Beşiktaş'ta günün formsuz isimlerinden Delgado maç boyuncu en iyi işini 59. dakikada yaptı, iki oyuncuyu üzerine çeken Delgado, ceza sahasına hareketlenen Tello'nun önüne topu çok iyi bıraktı, Tello sol çaprazdan sert vurdu ve takımına üstünlük sayısını getirdi. 2-1

EMRAH'IN MÜTHİŞ PASI, RİBERİO'NUN GOLÜ...

Beşiktaş üçüncü gol için yüklendiği dakikalarda golü kalesinde gördü. Defansında büyük açıklar veren Beşiktaş'ın bu zaafından iyi faydalanan Rizesporlu oyuncular Riberio ile golü buldu. Emrah sağ kanattan getirdiği topu, ceza sahası içine kaçan Riberio'nun önüne çok şık bıraktı, bu pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kalan Riberio, kaleci Hakan'ı geçip dar açıdan topu boş kaleye gönderdi. 2-2

KLASİK BİR NOBRE GOLÜ...

Beşiktaş, Rizespor'un beraberlik golünden sonra rakip kaleyi adeta bunalttı. 74. dakikada Tello'nun sol kanattan yaptığı ortada Holosko ayak koydu, top Nobre'nin önünde kaldı, Nobre vurdu, kaleci Gonzalez topu içeriden çıkardı, hakem golü verdi.

RİZESPOR ÇOK İYİ MÜCADELE ETTİ...

Beşiktaş evindeki maça kötü başlayan taraftı, siyah-beyazlılar bir türlü istediği atakları geliştiremedi. Rizespor ise kontra ataklara çok hızlı çıkınca, Beşiktaş kalesinde net pozisyonlara girdi. Rizespor bulduğu gollerin de moraliyle daha iyi bir oyun sergilemeye başladı. İlk yarı 1-1'lik eşitlik ile sona erdi. ikinci yarıda goller bulması gereken Beşiktaş Tello ile 59'da üstünlüğü yakaladı. Ç.Rizespor bu golden sonra iyi oyunun sürdürdü ve eşitlik sayısını buldu. Bu golden sonra Beşiktaş oyunu tek kaleye çevirdi. Nobre ile üstünlük sayısını da bulan Beşiktaş'ın son 15 dakikadaki bunaltıcı baskısı turu getirmeye yetmedi.

Editör: HABER MERKEZİ