Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği görüşmelerinin sürdüğü yoğun Meclis temposunda bir taraftan Başbakanlık Resmi Konutu´nda görüşmelerini sürdürdüğünü, bir taraftan da gelen evraklar üzerinde çalıştığını belirterek, 'Yani şimdi muhalefet burada konuşuyor ya, ´Her şeyi bıraktılar buraya geldiler, falan filan´. Bırakılan bir şey yok. Her şey devam ediyor' dedi.

Bu sırada Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile konuştuğunu belirterek, cep telefonunu Başbakan Erdoğan´ uzattı. Telefonu alan Erdoğan, Günaş´e, 'Bak bu Faruk var ya, bağımsız bir bakan değil ha, onu söyleyeyim. Bu hem bağımlı hem taraflı. Trabzon gol atınca ´oley´ diyor' diye espri yaptı. İlk golü yemelerine rağmen takımın dağılmadığını ve disiplinle devam ettiğini ifade eden Erdoğan, Güneş´e Şanlıurfa Arena Stadı´nı nasıl bulduğunu da sordu.

Erdoğan, Güneş´e, Anayasa değişikliği görüşmeleriyle ilgili olarak da, 'İnşallah, inşallah. Bugün işte hayırlısıyla bunu atlatırsak, millete gideceğiz' dedi.

Güneş´i tebrik eden Erdoğan, telefonu yeniden Özak´a verdi. Erdoğan, Fenerbahçeliler dışında, herkesin, Fenerbahçe´nin karşısında olduğunu da söyledi.

Bir gazetecinin ´Son zamanlarda arada kaldınız gibi, hem Kasımpaşa, hem Trabzonspor´ sözleri üzerine ise Erdoğan, 'Sorma' diye gülerek karşılık verdi. Erdoğan, 'Yok hayır artık düşünmüyorum, çünkü Kasımpaşa kurtardı. İstanbul Büyükşehir zaten gayet iyi bir noktada. Rize´nin durumu felaket kötü. Bu hafta Kocaeli ile maçı var' dedi.

Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe´nin bu hafta Ankaragücü ile karşılaşacağını da hatırlatarak, 'Bursaspor´un bir maçı kaldı. O yönden Bursa şu anda şanslı görünüyor. Ama tabii Fenerbahçe iki final yapacak. Şimdi Kupa´da bir final yaptı. Bir final da Trabzon´la yapacak. Ama bu arada bir final de Bursaspor-Beşiktaş´la yapmış olacak. Fener´in de Bursa´nın da benim gönlümde ayrı yeri var. İkisinin de şampiyonluğunda mutluluğum var' diye konuştu.

Erdoğan, bu yoğun meclis temposunda arada sırada maçları izleyip izlemediğinin sorulması üzerine de, 'Yok ben arada sırada seyretmedim. Yukarıda odamda izliyorum. Tabii siz fark etmiyordunuz. Ben bir taraftan buradan Resmi Konut´a gidiyorum, orada görüşmelerimi yapıyorum. Bir taraftan gelen evraklar üzerinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Yani şimdi muhalefet burada konuşuyor ya, ´Her şeyi bıraktılar buraya geldiler, falan filan´. Bırakılan bir şey yok. Her şey devam ediyor' dedi.

Kullanıcı Yorumları

Editör: HABER MERKEZİ