Trabzonspor taraftarları, ''Tek ses, tek yürek'' adıyla takımlarının yaşadığı haksızlıklara karşı Trabzon'daki Futbol Federasyonu binasına öfke yürüyüşü düzenlediler, Fenerbahçe bayrağı yaktılar. Bakan Özak da Başbakan Erdoğan'ın Trabzon mitingi öncesinde taraftarları bu tarz bir eylem yapmamaları konusunda uyardı

Bordo-Mavili taraftarlar, 'Tek ses, tek yürek' adıyla takımlarının yaşadığı haksızlıklara karşı Trabzon'da ve İstanbul Taksim'de öfke yürüyüşü düzenledi, Fenerbahçe bayrağı yaktı.

Trabzon'da saat 13.00'de yaklaşık 3000 taraftar, meşaleli, davullu, ıslıklı yürüyüşten önce F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Futbol Federasyonu ve Başbakan Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Fenerbahçe forması yakan öfkeli taraftarlar, parçalayarak yere attıkları sarı lacivertli formaları da çiğnedi. Trabzon ayaklandı.

 

Islıklarla protesto ettiler

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Taraftarlar, Ak Parti bürolarını ıslıklayarak, 'Taraftar burada, Faruk Özak nerede', 'İstikrar sürsün, Fenerbahçe büyüsün', 'Tayyip, Trabzon'a nasıl gelecek?' diye sloganlar attılar, 'Fenerbahçeli başbakan istemiyoruz' ve 'Oğuz Sarvan ve ekibine Şampiyonlar Ligi'nde başarılar' pankartları açtılar.

Süper Ligin şaibenin, şikenin, adaletsizliklerin ve siyasetin gölgesinde sona erdiğini iddia eden taraftarlar adına kürsüye çıkan Ali Faik yılmaz , 'Futbol hiç bir dönem bu dönemki kadar siyasetin baskısı ve tesiri altında kalmamıştır' diye bağırdıktan sonra Federasyon binası önünde yaptıkları ıslıklı protestodan sonra dağıldı.

Bakan Özak uyardı
Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, ise Akyazı beldesi ile Akoluk arasında yapılması planlanan Kanuni Bulvarı'nın temel atma töreninde, protestocu Trabzonsporlulara seslendi. Partisince salı günü düzenlenecek Trabzon mitingini hatırlatan Bakan Özak, şunları söyledi: 'Seçimden seçime Trabzonsporlu olanlara diyorum ki: Bugün Trabzonspor için ne yapalımın kararlaştırılacağı gündür. Gelin hep beraber bunu yapalım. Eğer mitingi 'Protesto edeceğiz, sabote edeceğiz' diye düşünürlerse sakın böyle bir şeye girişmesinler, vebal altında kalırlar, tarih onları affetmez.' 
ENSONHABER 

 

Editör: HABER MERKEZİ