Çaykur Rizespor’un başarılı orta saha oyuncusu Ayman, “Rizespor’a isteyerek geldim ve burayı çok sevdim. Bank Asya, Süper Lig fark etmiyor. Hangi takımdaysam o takım için sonuna kadar savaşırım” dedi.

Rize’ye İsteyerek Geldim

Süper Lig parolası ile yola çıkan Çaykur Rizespor’un tecrübeli orta saha oyuncusu Ayman, iddialı açıklamalarda bulundu. Sezon öncesi Çaykur Rizespor’dan gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini ifade eden Mısır asıllı Türk vatandaşı Ayman, Yeşil-Mavili forma altında şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi. “Rize’ye iyi ki geldim, çok mutluyum” diyen Ayman, UEFA’da oynadım, kupa kazandım, büyük takımda oynadım. Sadece lig şampiyonluğu yaşamadım. Onu da burada Rizespor’la yaşamak istiyorum. Formam adına sahada futbol olarak ne gerekiyorsa yaparım. Rizespor için sonuna kadar savaşacağım” diye konuştu.

Süper Lig Ve Bank Asya Çok Farklı

Bank Asya 1. Lig ile Süper Lig arasında çok fazla fark olduğunu söyleyen Ayman, “Bank Asya’da mücadele daha fazla. Burada mücadele etmezsen kolay kolay maç kazanamazsın. İyi santrforun olduğunda kazanma şansın çok yüksek. İyi mücadele edip, golü bulunca kazanmak kolaylaşıyor. Süper Lig’de ise kalite farkı ortaya çıkıyor. Alex gibi, Baros gibi, Yattara gibi bireysel yetenekli oyuncular maçı koparıp alabiliyorlar. Bu ligde ise mücadele etmezsen kazanamazsın” ifadelerini kullandı.

Kaybetmeye Tahammülüm Yok

Forma giydiği takımların başarısı için bugüne kadar elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını söyleyen Ayman, “Sahada hem defansa yardım, hem de hücuma katkı sağlamaya çalışıyorum. Sahada kavga ederim ama pozisyon gereği. Futbolun içinde sertlik vardır. Ben futbol hayatımda hiçbir futbolcuya kasti tekme atmadım, kimseyi sakatlamadım. Allaha şükür, oynadığım her takımda başarılı oldum. İnşallah Rizespor’da da başarılı olacağım. Buraya onun için geldim. Hırslıyım, antrenmanlarda bile kaybetmeye tahammülüm yok. Kazanmak için her şeyi yapmak lazım. İyi oynarsınız, futbolun gerektirdiği her şeyi yaparsınız ama bazen yine de kazanamazsınız. O Allah’ın taktiri” dedi.

Bir Olursak Bizi Kimse Tutamaz

Geride kalan 8 haftalık periyotta bir yenilgilerinin olduğunu hatırlatan Ayman, taraftar desteğinin önemine vurgu yaptı. “Stadımız çok güzel, atmosfer güzel, fakat yeteri kadar seyirci gelmiyor” diyen Yeşil-Mavili futbolcu Ayman, “Başarı için tek yürek olmalıyız, kenetlenmeliyiz.

Başkanıyla, yönetimiyle, hocasıyla, futbolcusuyla ve en önemlisi taraftarıyla birlik içinde el ele olursak başarıyı yakalarız. O zaman bizi kimse tutamaz. Takımda bu sezon çok güzel bir arkadaşlık var. Biz ilk devre ilk 4 içinde kalırsak, ikinci devre daha rahat ederiz. Taraftarımızdan daha fazla destek bekliyoruz. Stadı doldursunlar, geriye düştüğümüz maçlarda bile desteklerini sonuna kadar sürdürsünler. İlk lig şampiyonluğumu Rizespor’la yaşamak istiyorum” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ