27 Kişilik kadrosu ile önceki gün Erzurum da kampa giren Yeşil Mavili ekipte Lualua, Godfrey ve Viera izinli oldukları için kampa katılmazken kiralık olan tüm oyuncular kampa katıldı. Erzurum Büyük Şehir Belediyesi Spor kompleksinin özel olarak Rizespor a verilmesinin ardından burada çalışmalarını sürdüren Yeşil Mavili ekibi aslen Hemşin”li olan Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ziyaret etti.

         SEKMEN BAŞARI DİLEDİ

-Çaykur Rizespor idmanını ziyaret eden Hemşin”lı Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Rizespor yönetim kurulu üyesi Mustafa Baltacı ile bir süre sohbet etti, Sekmen” Rizespor kendi memleketimin ve başbakanımın memleketinin takımı, önceki sezon zor günler geçirdi ve ligde kalmayı başardı. İkinci yarıda gösterdikleri performans bizleri memnun etti. Dileğimiz bu sezon sıkıntı yaşanmaz” dedi.

         NEŞELİ İDMAN

-Erzurum kampına katılan sporcuların iki aylık aradan sonra yeniden bir araya gelmeleri ile futbolcular neşeli olarak idmanlara başladı. Hasret gideren sporcular ilk idmanda hafif koşu ve ter idmanı yaptı. Sabah idmanında ise koşu ve fizik kültür hareketleri ile sertleşmeye başlayan idmanlarda futbolcuların zorlandığı gözlendi. Günde çift idman ile hazırlıklarına devam edecek olan Rizespor 26 Temmuz”a kadar Erzurum da kalacak.

      26 TEMMUZ SON

-Erzurum kampına 26 Temmuz tarihine kadar kalacak olan Rizespor son hazırlık maçını yaptıktan sonra 3 gün izin yapacak. Yeşil Mavililer 30 Temmuz da tekrar toplanarak Avusturya Tyrol bölgesine geçecek, Feefad de bulunan Hotel Tyrol Alpenhof ta kalacak olan Rizespor 12 Ağustos tarihinde buradan ayrılarak Rize”ye dönecek.

Dün akşam yeni sezon hazırlıkları için Erzurum’da start alan Ç.Rizespor’da teknik direktör Mehmet Özdilek ilk açıklamasını yaptı hedefi belirledi.

         HEDEFİMİZ AVRUPA

Yeni sezonun takımına ve Rize şehrine hayırlı olmasını dileyen Özdilek, 'Hedefler bitmez. Ç.Rizespor’un her zaman hedefi olmak zorunda. İlk hedef ligi ilk 10 takım içinde bitirmek olsa da , önemli olan sezon sonu  Avrupa kupalarına ulaşabilmek. Bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız, en büyük hedefimiz bu' dedi.

İYİ BİR TAKIM OLACAĞIZ

İnşallah kazasız belasız başarılarla güzel bir sezon bizi bekliyor. Allah hepimiz için hayırlı bir sezon nasip etsin.  Şimdi sezonu açtık önümüzde 7.5 haftalık periyot var. Transfer çalışmalarını yapacağız. Üstüne ekleyeceğimiz transferler var. İyi bir takım olacağız. Geçen seneden ayrılan oyuncular var. Ama bize katılacak her oyuncunun çok önemli ve katkı sağlayacağını düşünüyorum. Dikkatliyiz. Kulübümüze ve takımımıza yakışacak genç istekli isteyen isimlerle geçirmek istiyoruz. Uzun bir periyod lig. Herkese ihtiyacımız var. Sağlam güçlü genel olarak kazanmayı isteyen hırslı bir oyuncu kadrosu oluşturuyoruz.

 4-5 TRANSFER YAPACAĞIZ

Kadromuza Murat Duruer’i kattık. Özellikle yabancı transferinde hatta yapma şansımız yok, bu yüzden acele yapmayacağız. Transferde önceliğimizi stoper’e verdik. Şu anda oturmuş kadromuz var bunun üstüne 4-5 transfer yaparak süre içerisinde durumu değerlendireceğiz' diye konuştu.

 

Orhan Gülle Olmadı

Ç.Rizespor’un transfer listesinde olan ve bonservisi elinde bulunan Orhan Gülle, Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ne imza attı.

Teknik direktör Mehmet Özdilek tarafından ısrarla kadromda görmek istiyorum dediği 22 yaşındaki Gaziantepspor’un orta saha oyuncusu geçen sene kırmızı- siyahlı takımla 15 lig maçına çıkmıştı.

 

Geleyim mi?

Ç.Rizespor’un Fildişi Sahilleri Milli oyuncusu Ousmane Vıera, tatilini yarıda keserek kampa katılmak istiyor.

Dünya kupasında forma şansı bulamayan başarılı defans oyuncusu Vıera, takımı Rizespor’un ilk etap kampı olan Erzurum kampına katılmak istemesi şaşkınlık yarattı.

Bir çok oyuncu kaytarmak isterken, FİFA tarafından izinli olmasına karşın Vıera’nın Rizespor’a haber göndererek bir an önce takımla birlikte idmanlara katılmak istediği ortaya çıktı.

Öte yandan Ç.Rizespor Dünya kupasında gönderdiği Ousmane Vıera ve Oboabona Godfrye’den 200 bin Dolar harçlık almıştı. FİFA tarafından Dünya kupasına katılan futbolcuların kulüplerine ödenen paranın Rizespor kasasına girdiği öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ